La Festivalul „Picnic cu scofeturi moldoveneşti” vin Nicu Alifantis şi Ducu Bertzi

La Festivalul „Picnic cu scofeturi moldoveneşti” vin Nicu Alifantis şi Ducu Bertzi

[FOTO] Cele mai gustoase mâncăruri tradiţionale, premiate la festivalul Picnic cu Scofeturi Moldoveneşti
Bucătarul anului 2017, desemnat în cadrul Galei Patrimoniului Gastronomic al Regiunii Nord-Est
Cei mai buni bucătari din Moldova se întrec la Picnicul cu Scofeturi Moldoveneşti

 

concert ducu bertzi nicu alifantisÎn perioada 27-28 august, la Curtea Domnească şi în Parcul Tineretului din Piatra Neamţ se va organiza un festival dedicat bucătăriei moldoveneşti, care va include un concurs de gastronomie locală, spectacole de muzică folk şi muzică populară, o paradă a iilor şi un târg de produse alimentare şi artizanale cu specific local.

Târgul, care se va desfăşura sâmbătă şi duminică între orele, 9.00-20.00, va cuprinde producători şi meşteri populari din Neamţ, Suceava şi Iaşi. Sâmbătă, imediat după deschiderea oficială de la ora 11.00, Ansamblul Floricică de la Munte va oferi un program de muzică şi dansuri tradiţionale, iar duminică după-amiază, câteva ansambluri din zonă Neamţului le vor încânta sufletul nemţenilor în aceeaşi atmosferă: Izvoarele Borcutului, Dor Vânătoresc şi Școala Populară de Artă.

Concurs gastronomic

La concursul gastronomic de sâmbătă de la ora 12.30 vor participa bucătari şi cofetari, profesionişti şi amatori, cu preparate gătite şi deserturi, precum şi firme locale care au produse din carne, brânzeturi, dulceţuri şi alte bunătăţi cu specific local. În juriu vor fi doi maeştri bucătari, Ramon Chicireanu, fost concurent Master Chef şi promotor Lidl, şi Liviu Morărescu, chef bucătar Mariko Inn. Premiile care vor fi acordate concurenţilor care doresc să se înscrie sunt consistente, numai marele premiu este în valoare de 2.000 lei plus ustensile de bucătărie de 600 lei.

Care este programul manifestărilor

Concertul de muzică folk de sâmbătă va fi între orele 17.30 şi 21.30 şi îi va avea invitaţi pe Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Walter Ghicolescu şi Ionuţ Stoian.

Sâmbătă, 27 august, vor avea loc următoarele evenimente: 11.00 – 11.15 deschiderea oficială, 11.45 – 12.30 Floricică de la Munte şi de la 12.30 – 15.30 Concurs de Gastronomie Heritage Flavours Day.

De la 17.30 sunt programate mai multe concerte de folk. Astfel, de la 17.30 – 18.00, va concerta Ionuţ Stoian, în parteneriat cu Festivalul Filmul de Piatră. De la 18.00 – 19.00 va cânta Walter Ghicolescu şi de la 19.00 – 20.15 Ducu Bertzi. Spectacolul se va încheia cu un spectacol oferit de Nicu Alifantis şi care se va încheia în jurul orei 21.30.

Duminică, 28 august, la Curtea Domnească, între 15.30 – 16.00 va avea loc Parada iilor, iar de la 16.00 – 18.30 se va desfăşura Zestrea moldovenească – muzică şi dans din zona Moldovei.

Despre eveniment

Scopul evenimentului Picnic cu Scofeturi Moldoveneşti este de a identifica şi promova reţete gastronomice cu specific local, vechi şi noi, arome ale bucătăriei din zonă Moldovei, de a pune în valoare oamenii gospodari din regiunea noastră, care ştiu să pună pe masă, bucate alese şi măiestrite, gătite după reţete moştenite din străbuni.

Evenimentul este organizat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, împreună cu Centrul Europe Direct Nord-Est şi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Neamţ, Primăria Municipiului Piatra Neamţ, Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ, Forumul Montan din România, Asociaţia Valea Ozanei şi ANTREC.

Detalii pe portalul de evenimente www.descoperanordest.ro sau pe pagina de Facebook: Descoperă Nord-Est.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!