La anul, vacanța elevilor va fi de Paști

Vacanța de primăvară a elevilor din cursul anului școlar 2013 – 2014 va fi sincronizată cu perioada sărbătorii de Paști. Propunerea aparține conducerilor inspectoratelor școlare județene din țară, printre care se numără și șefii inspectoratului școlar de la Neamț.

 

 

Aceasta este una dintre variantele propuse pentru calendarul anului școlar 2013 – 2014, aflată în discuție la videoconferința organizată miercuri, 15 mai, de ministrul Educației, Remus Pricopie, cu inspectorii școlari generali din țară.
„Ni s-au cerut propuneri pentru calendarul anului școlar viitor. Considerăm că suprapunerea vacanței elevilor cu zilele libere care se acordă de Paști este o soluție foarte bună, prin care se evită toate problemele care apar cu recuperările zilelor libere acordate în această perioadă. Decizia finală asupra calendarului anului școlar va aparține Ministerului Educației, noi doar am făcut propuneri”, a spus inspectorul școlar general adjunct Elena Laiu.
Elevii ar putea avea și o vacanță de vară mai lungă, la cererea patronatelor de turism, care consideră că această măsură ar contribui la dezvoltarea industriei turismului.

[sam id=”3″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 0