Județul Neamț se înfrățește cu două raioane din Republica Moldova

Județul Neamț se înfrățește cu două raioane din Republica Moldova

Dimensiune text

 

CJ Consiliul Judetean siglaNemțenii urmează să se înfrățească și la nivel protocolar cu frații din Republica Moldova. Conform unor proiecte de hotărâre ale Consiliului Județean Neamț, ce se vor dezbate în ședința ordinară de luni, 31 octombrie, Neamțul ar urma să încheie înfrățiri cu raioanele Anenii Noi și Dondușeni.

„Stabilirea relațiilor de parteneriat și încheierea unor acorduri de cooperare cu localități din Republica Moldova reprezintă o prioritate în domeniul relațiilor externe și pentru județul Neamț, iar relația specială și privilegiată dintre România și Republica Moldova trebuie consolidată și la nivel descentralizat”, este argumentul conducerii Consiliului Județean Neamț pentru votarea celor două înțelegeri de cooperare.

De altfel, Primăria din Dondușeni s-a înfrățit cu orașul Piatra Neamț în 2014. Încă din mai 2016, reprezentanții din acest raion s-au adresat Consiliului Județean în vederea încheierii unei înfrățiri, atașând un document amplu despre indicatorii socio-economici ai zonei și avantaje în atragerea de investiții.COMENTARII

WORDPRESS: 0