Prima paginăSocial

Judeţul Neamţ se află luni sub cod galben de caniculă

Judeţul Neamţ se află luni sub cod galben de caniculă

Dimensiune text

 

codgalben31Administraţia Naţionala de Meteorologie a emis, duminică, o atenţionare meteo de tip cod galben petru caniculă şi disconfort termic accentuat, pentru mai multe judeţe din estul şi sudul ţării, pentru ziua de luni, 1 august.

Conform meteorologilor, în cursul zilei de luni, 1 august, valul de căldură se va intensifica şi se va extinde, cuprinzând sudul şi estul ţării, unde se vor atinge frecvent temperaturi maxime de 35 – 36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova, dar pe arii restrânse şi în zonele de câmpie şi podiş din regiunile intracarpatice.

În după-amiaza zilei de luni, 1 august, judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, vor fi sub atenţionare de tip cod portocaliu de caniculă, aici urmând a se atinge, local, maxime termice de 37 – 38 de grade, iar izolat valori în jurul a 39 de grade. În aceste zone, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Începând din seara zilei de luni, 1 august, instabilitatea atmosferică se va accentua, la început îndeosebi în vestul ţării şi în zona montană, iar marţi, 2 august, în majoritatea regiunilor. Vor fi averse însoţite de frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie, iar pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate şi va cădea grindină.  În după-amiaza zilei de marţi, 2 august, în sud-estul ţării vremea caniculară se va menţine, iar în estul Munteniei, sudul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei se vor mai atinge maxime termice de 35 – 36 de grade.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0