Județul Neamț a rămas fără prefect

Județul Neamț a rămas fără prefect

 

În contextul alegerilor parțiale mult trâmbițate pe la televizor, Guvernul a emis miercuri, 12 aprilie, mai multe hotărâri, dar nu despre acest subiect. Ba, din contra, Guvernul a decis că Niculina Dobrilă nu mai este prefect de Neamț.

Niculina Dobrilă

Niculina Dobrilă

„Executivul a adoptat în ședința de astăzi trei Hotărâri de Guvern. O hotărâre referitoare la o numire în funcția de inspector guvernamental, precum și două hotărâri privind încetarea exercitării și exercitarea, cu caracter temporar, a unor funcții publice de subprefect. A fost aprobată hotărârea privind aplicarea mobilității, pentru Dobrilă Niculina din funcția publică de prefect al județului Neamț în funcția publică de inspector guvernamental”, se arată în comunicatul Guvernului.

O situație de încetare și exercitare a funcției de subprefect a avut loc la Dolj. Pentru situația de la Neamț, nu se dau detalii suplimentare. Cu alte cuvinte, Neamțul a ajuns, deocamdată, să nu aibă prefect. Conform legii, prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu și are atribuții în organizarea alegerilor.

„Până la numirea unui nou prefect, la conducerea instituției rămâne subprefectul. Regula aceasta derivă din Legea 340, legea privind prefectul și Instituția prefectului, care spune că în condițiile în care nu este ocupată funcția de prefect, atribuțiile sunt exercitate de drept de către subprefect. A fost decizia Guvernului de aplicare a acestei mobilități și urmează ca, în perioada următoare, Guvernul să adopte o hotărâre pentru numirea unui nou prefect”, a afirmat Niculina Dobrilă.

Până la numirea unui nou prefect de Neamț, instituția va fi condusă de subprefectul Iulian Jugan. Niculina Dobrilă a fost numită la conducerea Prefecturii Neamț la începutul lunii martie a anului trecut, succedându-i lui Ioan Vlad Angheluţă.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0