Judecat pentru tentativă de omor

Dimensiune text

Un tînăr din Roman își așteaptă sentința, după ce a înjunghiat un vecin. Tînărul a fost prezentat instanței în urmă cu două zile, fiind găsit de polițiști în Franța.

 

 

Un tînăr de 21 de ani, din Roman, riscă o pedeapsă cu închisoarea între doi ani și jumătate și șapte ani și jumătate de închisoare, după ce a băgat cuțitul într-un vecin. Evenimentul s-a petrecut pe 20 februarie 2010, în „Satul Olimpic”, acolo unde locuiau atît Gheorghe Neagu, zis „Florin”, cît și victima. Marius Simincă Șerban, cel care avea să-și continue seara la spital, a rugat un copil, rudă cu Neagu, să-i cumpere ceva de la magazin. Copilul s-a dus la magazin, dar nu a făcut toate cumpărăturile. La întoarcere, Șerban i-a reproșat copilului că nu cumpărase tot ce avea nevoie. Neagu, care era băut la acel moment, a auzit cum Șerban îl dojenește pe copil și s-a supărat. Cei doi adulți au început să se certe, dar, la un moment dat, Neagu a plecat acasă și a luat un cuțit. Cînd Șerban a ieșit din locuință, Neagu l-a înjunghiat în umărul stîng, după care a fugit.

Marius Șerban a fost transportat de urgență la spital, unde a intrat diect în sala de operații. Ulterior, bărbatul a avut nevoie de aproximativ 30 de zile de îngrijiri medicale, doctorii stabilind că rana produsă i-a pus lui Șerban viața în pericol.

Imediat după producerea faptei, polițiștii au început să-l caute pe Neagu. Fără succes, însă, întrucît tînărul, care, la vremea aceea, avea 19 ani, fugise în străinătate. Procurorii au emis un mandat european de arestare, iar Neagu a fost căutat de Interpol. A fost găsit în Franța, în luna noiembrie a anului trecut, și adus în țară.

Gheorghe Neagu a fost prezentat în fața judecătorilor de la Tribunalul Neamț pe data de 24 ianuarie. Instanța a amînat, inițial, pronunțarea sentinței pe data de 25 ianuarie, dar miercuri a fost decisă o nouă amînare, pînă pe data de 31 ianuarie. Cel mai probabil, judecătorii vor ține cont de faptul că, imediat după producerea faptei, Gheorghe Neagu a fugit din țară.COMENTARII

WORDPRESS: 0