Jucătoarea CSM Roman Anca Polocoșer, marcatoare pentru naționala României la Campionatul Mondial Universitar de Handbal

Jucătoarea CSM Roman Anca Polocoșer, marcatoare pentru naționala României la Campionatul Mondial Universitar de Handbal

 

 

Echipa națională de handbal feminin a României participantă la Campionatul Mondial Universitar de Handbal, ediţia 2018, desfășurat la în această săptămână în oraşul croat Rijeka, a ocupat locul al șaptelea, din nouă participante. Din echipa României participantă la Campionatul Mondial al naţionalelor care au în componenţă numai jucătoare-studente, competiție ce se desfășoară o dată la doi ani, a făcut parte și jucătoarea CSM Roman Anca-Georgiana Polocoșer, în vârstă de 21 de ani.

În grupa B, naționala României a învins Polonia pe 30 iulie, cu 28-27, a trecut și de Paraguay, pe 31 iulie, cu 29-10, a pierdut în fața campioanei mondiale universitare en-tire, Spania, pe 2 august, cu 24-27, apoi a ratat calificarea în semifinale după ce a pierdut și în fața Coreei de Sud, pe 3 august, cu 21-27. În meciurile pentru locurile 5 – 9, România a învins Croația, cu 29-13, pe 4 august, și a pierdut în fața Cehiei, cu 17-22, pe 5 august.

În grupă, Anca Polocoșer a marcat două goluri împotriva Poloniei, șapte împotriva Spaniei și șase împotriva Coreei de Sud. În meciurile finale de clasament, Anca Polocoșer a înscris de șase ori în poarta Croației și de cinci ori în fața Cehiei.

Finala mică a competiției a adus față în față naționalele Coreei de Sud și Poloniei, în timp ce în finală s-au întâlnit Brazilia și Japonia. La ediția anterioară, din 2016, naționala universitară a României a obținut medaliile de argint.

Lotul României pentru Campionatul Mondial Universitar de handbal a fost compus din: portari – Elena Serban (CSU Danubius Galaţi), Cristina Enache (Minaur Baia Mare), Alexandra Prodan (‘U’ Cluj); extreme stânga: Hermina Stoicănescu (CSM Slatina), Diana Predoi (HC Buzău); interi stânga – Sonia Vasiliu (‘U’ Cluj), Anca Polocoşer (CSM Roman); centri – Silvia Szabo (CSM Bistriţa), Maria Gavrilă (HCM Râmnicu Vâlcea); interi dreapta: Laura Popa (‘U’ Cluj), Ana Maria Vacariu (Dacia Mioveni); extreme dreapta: Andreea Taivan (CSU Danubius Galaţi), Florenţa Ilie (Știinţa Bucureşti); pivoţi – Lorena Ostase (CSM Slatina), Florentina Craiu (HCM Râmnicu Vâlcea). Antrenori: Horaţiu Paşca și Nicoleta Alexandrescu.

 

 

Foto: Jan Mastrovic / WUC Rijeka 2018

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0