Prima paginăSocialEducatie

Jucării şi obiecte utile realizate din materiale refolosibile

Dimensiune text

Elevii Colegiului Tehnic „Petru Poni” au realizat o paradă a modei şi o expoziţie de produse utile realizate din deşeuri, în cadrul proiectului „Reciclăm şi ne jucăm”.

Elevii Colegiului Tehnic „Petru Poni” au demonstrat că din lucruri care, la prima vedere, ar lua direct drumul coşului de gunoi, cu multă imaginaţie şi cu răbdare, se pot face lucruri deosebite. De exemplu, din furculiţe şi linguriţe de plastic, de unică folosinţă, se poate face un ceas, care chiar funcţionează, din pensule folosite la vopsit se poate face o ramă pentru fotografii, din ziare, un portmoneu, funcţional, o bărcuţă de jucărie sau o rachetă care poate fi lansată. Acestea sunt doar câteva dintre produsele realizate în cadrul proiectului „Ne jucăm şi reciclăm”, proiect coordonat de catedra de economie, formată din profesoarele Adina Curpăn, Simona Stolnicu, Cristina Juravle şi Maria Nechifor, în care s-au implicat elevii de la clasele a IX-a A, a X-a A, a XI-a A şi a XII-a C.

Pe lângă produsele din expoziţie, elevii au realizat şi ţinute din materiale reciclabile, accesorizate, de asemenea, cu produse realizate din deşeuri. „Vedetele” paradei au fost o pereche de sandale realizate din carton şi o pereche de balerini din ziare. Vernisajul expoziţiei şi parada modei au fost precedate de o prezentare a fenomenelor care se se pot întâmpla cu deşeurile dacă nu reciclăm şi cât de importantă este reciclarea pentru natură.

„Scopul acestui proiect îl reprezintă promovarea în rândul elevilor a conceptelor ecologice cu privire la un mediu sănătos în zona în care locuiesc şi sensibilizarea lor asupra problematicii poluării cu deşeuri a mediului înconjurător, precum şi cooptarea elevilor în acţiuni concrete de cunoaştere, de cercetare şi intervenţie practică pozitivă în ceea ce priveşte mediul înconjurător şi ocrotirea acestuia. Sperăm să formăm la elevi deprinderea de a oferi soluţii viabile pentru păstrarea unui mediu de viaţă optim”, a spus profesoara Adina Curpăn.

COMENTARII

WORDPRESS: 0