Joi și vineri se face dezinsecție în oraș

Joi și vineri se face dezinsecție în oraș

 

avion dezinsectieJoi și vineri, respectiv 21 și 22 iulie, în Roman se vor executa aviotratamente de dezinsecție pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile şi generatoare de disconfort.

Acțiunea este comandată de Primăria Roman și este executată de o firmă privată din Bacău. Dezinsecția se va face în intervalul orar 5.30 – 10.00.

“Rugăm posesorii de familii de albine şi de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident, în caz contrar Primăria Roman şi SC Flaicor Serv SRL sunt absolvite de orice responsabilitate. Lucrările de dezinsecţie vor fi executate cu substanţe omologate de către Ministerul Sănătăţii, aflându-se înscrise în Registrul naţional al produselor biocide şi care fac parte din grupa III de toxicitate. Atragem atenţia că substanţele utilizate nu prezintă pericol pentru sănătatea populaţiei”, se arată într-un comunicat al Primăriei Roman.

Substanţele active folosite sunt: -Alpha cyano-3-phenoxybenzyl [1R-[1.alpha(S*).3.alpha]]-3-(2,2-dibromovinyl)-2,2- dimethylcyclopropanecarboxylate / Deltamethrin -2-(2-butoxyethoxy)ethyl 6-propylpiperonyl ether / Piperonyl butoxide.

Autoritățile estimează că întreaga operațiune de dezinsecție pe cele 2.200 de hectare din oraș va costa bugetul local circa 100.000 de lei, funcție de numărul de treceri ale avioanelor pe deasupra municipiului. Inițial, operațiunea trebuia efectuată în urmă cu o săptămână, iar perioada de împrăștiere a substanțelor era de cinci zile.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0