Joi, romaşcanii nu au apă timp de zece ore

Joi, romaşcanii nu au apă timp de zece ore

Dimensiune text

 

apa robinetJoi, 14 aprilie, în Roman nu va curge apă la robinete din cauza unor lucrări desfăşurate de ApaServ. Sistarea furnizării apei potabile se fa face între orele 8.00 şi 18.00. Este posibil ca, în cursul nopţii, să se oprească iar apa.

În acest interval, compania ApaServ va efectua mai multe lucrări. „Întreruperea va fi de joi dimineaţă până la orele 17.30 – 18.00. Se va interveni pe mai multe puncte de racordare, pe mai multe zone, pentru scoaterea din funcţiune a unor reţele vechi, care sunt sub presiune. Reţelele nu mai au rost să rămână aşa, datorită faptului că sunt acum reţele noi care au intrat în funcţiune, şi trebuie scoase de sub presiune, pentru a se evita pierderile de apă. În plus, tot joi se va racorda un hidrant la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, conform solicitărilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Am stabilit să fie mai multe intervenţii – cele mai multe să se rezolve joi, iar la celelalte am stabilit să se intervină pe timpul nopţii, când, după ora 11 – 12 se poate opri apa şi lucra, iar dimineaţa, la 7, alimentarea cu apă să fie funcţională. Am stabilit acest lucru tocmai pentru a crea cât mai puţină disfuncţionalitate şi cât mai puţină perturbare a programului romaşcanilor”, a declarat primarul Laurenţiu Leoreanu.

În ultimele luni, compania ApaServ nu a mai avut disfuncţionalităţi pe prestarea serviciilor către romaşcani, însă probleme extrem de grave şi de lungă durată s-au înregistrat în Piatra Neamţ, luna trecută, când mii de familii au rămas fără apă mai mult de trei zile, din cauza unei avarii produse la magistrala principală.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0