Jocuri şi jucării pentru 150 de copii defavorizaţi

Jocuri şi jucării pentru 150 de copii defavorizaţi

Asociația Piatra Soarelui sprijină copiii fără șansă
Tablete pentru copiii cu probleme, oferite de Protopopiatul Roman
Fă o bucurie, cu o jucărie!

 

150 de copii proveniţi din familii defavorizate din Neamţ, beneficiari ai Proiectului „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate”, au primit, săptămâna aceasta, jocuri, jucării şi diverse echipamente sportive menite să le facă vacanţa mai frumoasă şi să le aducă o rază de soare în suflet.

Jucăriile au fost distribuite în toate cele cinci locaţii ale proiectului derulat în Tîrgu Neamţ, Răuceşti şi Pipirig şi au constat în jocuri educative, mingi, coşuri de baschet, mini-terenuri de tenis, palete, etc. Bucuria beneficiarilor a fost pe măsura surprizei, fiecare pachet fiind deschis cu înfrigurare şi emoţie de copiii care abia aşteptau să încerce darurile abia primite.

„O jucărie ce lipseşte în copilărie poate lăsa un gol în suflet, o tristeţe la maturitate. Mulţi părinţi nu îşi permit să le cumpere jucării copiilor, abia având bani să plătească taxele curente şi hrana cea de toate zilele, motiv pentru care am considerat că este important să le aducem acestor copii defavorizaţi un zâmbet pe buze şi să le facem zilele de vacanţă mai frumoase. Joaca ajută formarea personalităţii iar copiii învaţă satisfacţia muncii în echipă. Imaginaţia se dezvoltă mult şi nu trebuie neglijat nici aspectul mişcării fizice pe care îl implică jocul direct. Ne bucurăm că prin intermediul acestui proiect reuşim să aducem noi bucurii acestor copii defavorizaţi, frumoşi şi sensibili dar aflaţi în acest moment în dificultate”, a declarat Cristina Păvăluţă, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ.

Proiectul „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate” este implementat de DGASPC Neamţ din 2015 şi este finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO 10 – CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Beneficiarii direcţi sunt 150 de copii şi 180 de părinţi, pentru primii asigurându-se, zilnic, activităţi tip „şcoala după şcoală”, o masă caldă, activităţi de recreere şi petrecere a timpului liber iar adulţilor, consiliere şi îndrumare. Toate aceste servicii au scopul prevenirii abandonului şcolar sau familial, al îmbunătăţirii frecvenţei şcolare şi a sistemului de protecţie socială a copilului şi familiei.

jucarii copii defavorizati DGASPC 1

jucarii copii defavorizati DGASPC 2

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!