Joc important pentru „Vulpițele Galbene”, la finalul acestei săptămâni

Joc important pentru „Vulpițele Galbene”, la finalul acestei săptămâni

 

 

Echipa de fotbal feminin ACS Vulpițele Galbene Roman se găsește în fața etapei cu numărul 4 din returul campionatului, întâlnind, la finalul acestei săptămâni, pe 20 aprilie, pe stadionul Moldova, echipa Onix Râmnicu Sărat. În primele trei etape ale returului, Vulpițele Galbene au înregistrat următoarele rezultate: au cedat cu 1-0 pe terenul liderului Vasas 2 Odorheiu Secuiesc, au câștigat trei puncte pe teren propriu, cu scorul de 3-0, împotriva echipei Viitorul Reghin și au pierdut pe terenul echipei Selena Constanța, cu scorul de 3-0.

Acum, înaintea etapei cu numărul 4 a returului, Vulpițele Galbene se pregătesc de un examen greu, pe teren propriu, în fața unei formații „în foame” de puncte, ce se află în lupta pentru promovare. De partea cealaltă, echipa romașcană trebuie să câștige, sâmbătă, cele trei puncte puse în joc, pentru a-și consolida poziția în clasament și pentru a se îndepărta de zona fierbinte a ultimului loc.

„Am anticipat, încă de la începutul campionatului, că nu ne  va fi ușor în Liga 2, mai ales în condițiile unui buget limitat, care nu ne-a permis să facem transferuri. Cu toate  acestea, bazându-ne, în cea mai mare măsură, pe jucătoare crescute de noi, suntem încrezători că ne putem îndeplini obiectivul acestui campionat. Am demonstrat că ne putem lupta de la egal la egal cu echipele fruntașe ale seriei, am demonstrat că avem jucătoare în creștere de formă, care, sub puterea exemplului dat în teren de căpitanul nostru, Paula Agu, se pot autodepăși. Ne simțim datori față de comunitatea romașcană de a menține la un nivel cât mai bun acest sport, mai ales în condițiile în care am observat că, la ultimul meci pe teren propriu, am avut un număr mai mare de spectatori, care nu s-au limitat doar la a privi spectacolul de pe teren, ci le-au și încurajat frenetic pe fete pe parcursul întregii partide. Acest fapt ne dă curaj și speranță de a merge mai departe înfruntând toate vicisitudinile apărute”, a afirmat profesorul Adelin Tălmăcel, antrenorul principal al echipei ACS Vulpițele Galbene.

Activitatea clubului de fotbal feminin ACS Vulpițele Galbene Roman nu se limitează doar la echipa de senioare ce evoluează în Liga 2. În cadrul acestui club mai există două echipe de junioare: echipa U15 și echipa U10. Echipa U15, sub comanda profesorului Ioan Diaconu, se pregătește să participe, pe 24 aprilie, la Fălticeni, la turneul cu numărul 3 și are ca obiectiv calificarea pentru al treilea an consecutiv la Turneul Semifinal U15.

„Eu și colegii mei ne declarăm foarte mândri de toate cele aproximativ 50 de jucătoare pe care le pregătim la clubul nostru, dar parcă o apreciere aparte o avem pentru fetele de la grupa U10 (pregătită de profesorul Vlăduț Tomescu), unde întrezărim viitoare jucătoare de bază ale echipei mari, prin nume ca: Larisa, Clara, Daria, Ștefana. Mai mult decât atât, Ștefana, prin spusele antrenorului nostru de portari, profesorul Felix Ghiuzan, va crește și va deveni un «mare» și valoros portar”, a mai precizat profesorul Adelin Tălmăcel.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0