Prima paginăActualitate

Jandarmul Florin Ilașc, un nou exemplu de profesionalism: a prins o hoață în flagrant

Jandarmul Florin Ilașc, un nou exemplu de profesionalism: a prins o hoață în flagrant

Dimensiune text

 

jandarm-florin-ilasc-1Marți, 20 decembrie, plutonierul major Florin Ilaşc, subofiţer în cadrul Detaşamentului 1 Mobil al Jandarmeriei Neamț, cel care, anul trecut, a găsit o sumă mare de bani și a înapoiat-o proprietarului, s-a remarcat din nou. Mai exact, acesta a oprit o tentativă de jaf și i-a dat pe hoți pe mâna Poliției. Plutonierul major Florin Ilaşc, aflându-se în afara serviciului, a prins în flagrant o femeie care a furat un telefon mobil din buzunarul altei femei.

„Subofiţerul a mers la cumpărături cu soţia sa la un magazin de pe bulevardul Decebal din Piatra Neamţ, iar când a observat că o femeie a introdus o mână în buzunarul unei persoane, acesta a prins femeia de braţ, şi-a declinat identitatea şi calitatea de jandarm, după care a solicitat sprijin prin sistemul 112. După câteva minute, au sosit două persoane, un bărbat şi o femeie, care au încercat să o agreseze pe cea care a sustras telefonul, însă jandarmul a intervenit şi le-a despărţit. La faţa locului s-a prezentat un echipaj de poliţie care a preluat persoana suspectă de săvârşirea infracţiunii de furt şi a condus-o la sediul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, în vederea luării măsurilor legale şi pentru continuarea cercetărilor. Vigilenţa jandarmului este datorată şi faptului că, în urmă cu două zile, pe când acesta se afla în misiunea de patrulare pe raza municipiului, a monitorizat aceeaşi femeie care prezenta un comportament suspect în mulţimea de la Târgul de Crăciun. Subofiţerul a fost felicitat de conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ şi a fost dat drept exemplu demn de urmat în astfel de situaţii. Acţiunea colegului nostru este una corectă, lucru ce presupune atât corectitudine faţă de societate şi semeni, cât şi corectitudine în îndeplinirea obligaţiilor, chiar şi în afara serviciului”, se arată în comunicatul de presă al Jandarmeriei Neamț.

Florin Ilașc nu este la prima faptă bună. În iulie anul trecut, pe când se afla în concediu de odihnă, a dat dovadă de spirit civic atunci când a găsit 1.000 de lei la un bancomat din Piatra Neamţ şi i-a predat la bancă. După câteva ore, femeia care a pierdut banii a fost identificată şi a primit banii cuveniţi.

Aceasta l-a căutat pe subofiţer pe facebook şi i-a mulţumit pentru ceea ce a făcut: ,,RESPECT domnule Florin Ilaşc! Aţi dat dovadă că sunteţi un OM de bună credinţă. Prin gestul făcut, care mai rar se întâlneşte în ziua de azi, aţi dat dovadă de educaţia primită acasă nu numai de funcţia de plutonier din cadrul Inspectoratului de Jandarmi. Mulţumesc încă o dată, iar Bunul Dumnezeu să vă răsplătească pentru binele făcut… Era salariul soţului pe luna trecută”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0