Jandarmii salvează vieţi donând sânge

Jandarmii salvează vieţi donând sânge

Dimensiune text

 

sange donare jandarmerie 03În perioada 23-27 mai, Patriarhia Română şi Jandarmeria Română, cu sprijinul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină, au demarat un amplu program naţional de donare de sânge. Această acţiune face parte din campania naţională „Donează sânge! Salvează o viaţă!”, iniţiată de Patriarhia Română în anul 2013 şi ajunsă acum la a XI-a ediţie.

Timp de o săptămână, reprezentanţii Jandarmeriei Române au donat sânge pe bază de voluntariat în toate Centrele de Transfuzie Sanguină din ţară. Implicit, jandarmii nemţeni au participat la această campanie umanitară al cărei obiectiv este refacerea rezervelor de sânge, atât de necesar salvării de vieţi omeneşti, în condiţiile în care, în ultima perioadă de timp, numărul donatorilor a scăzut.

„În baza parteneriatului dintre Jandarmeria Neamţ şi Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Neamţ, peste 40 de jandarmi au ales să dedice o zi din viaţa lor pentru a dona sânge, în scopul completării rezervelor sau pentru ajutorarea victimelor unor accidente. Şi în anii precedenţi, jandarmii au fost implicaţi în astfel de acţiuni voluntare, astfel încât la nivelul instituţiei s-a creat o tradiţie în ceea ce priveşte acest demers. Conducerea Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Neamţ, alături de jandarmii nemţeni, lansează un îndemn pentru toţi membrii comunităţii, să se alăture acestor acţiuni umanitare, în scopul acordării unui real ajutor persoanelor aflate în dificultate, la vreme de grea încercare, de suferinţă şi de nevoie. Prin astfel de acţiuni, dorim să sprijinim recrutarea de noi donatori din rândurile nemţenilor şi fidelizarea celor care au mai donat. Este, în fond, un gest firesc, de normalitate”, precizează un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ.

sange donare jandarmerie 01

sange donare jandarmerie 02

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0