Jandarmi decorați de ministru

Dimensiune text

Doi jandarmi nemțeni care au participat la o misiune în Afganistan au fost decorați de ministrul Administrației și Internelor.

Căpitanul Robert Jugănaru și plutonierul Ionel Savin, jandarmi în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, au primit bareta „Distincția de serviciu pentru misiuni în străinătate”. Cei doi au fost premiați luni, în cadrul unei ceremonii la care a participat ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa. Căpitanul Robert Jugănaru și plutonierul Ionel Savin au făcut parte dintr-un detașament de 74 de jandarmi care a executat misiuni în Afganistan.

Mircea Dușa a apreciat că românii participanți la misiunea din Afganistan au făcut cinste României. Ministrul Administrației și Internelor a spus că Jandarmeria Română se preocupă de pregătirea cadrelor, iar acest aspect este apreciat de partenerii externi. „Este un moment emoționant, pentru că bravi tineri români se întorc dintr-unul din cele mai periculoase locuri din lume și acești bravi feciori au făcut cinste României. Au avut o misiune de îndeplinit și nu le-a fost ușor, dar faptul că au fost foarte bine pregătiți i-a ajutat să își îndeplinească foarte bine misiunea. Am primit foarte multe scrisori de mulțumire de la partenerii dumneavoastră de acolo și toți apreciau că ați lucrat împreună la cele mai înalte standarde”, a afirmat ministrul Mircea Dușa în cadrul ceremoniei.

Un nou contingent de jandarmi români, format din 45 de luptători, din care face parte și plutonierul major Paul Rusu, a plecat pe 3 noiembrie în Afganistan. Acolo, jandarmii români execută trei tipuri de activități: instruirea directă a polițiștilor afgani, activități de mentorat pentru instructorii afgani și activități de mentorat pentru ofițerii afgani din comandamentele centrelor de pregătire.COMENTARII

WORDPRESS: 0