Prima paginăSlide news

Izabela Androșcă, audioprotezist Clarfon SA, ne răspunde la câteva întrebări despre importanța auzului

Izabela Androșcă, audioprotezist Clarfon SA, ne răspunde la câteva întrebări despre importanța auzului

Dimensiune text

 

Ce înseamnă hipoacuzia și cum o putem depista?

Pierderea auzului  ce are diferite grade se numește hipoacuzie și ne poate afecta viața socială, starea psihică, poate induce izolare față de semenii noștri, poate declanșa depresie și ne poate ingreuna efectuarea  activităților zilnice. O persoana care aude este mai fericită, mai adaptată la mediul social, mai activă. Depistarea hipoacuziei se face prin audiogramă- testarea auzului cu un audiometru. În ultimii ani, Clarfon s-a implicat activ în campanii sociale de conștientizare a importanței auzului oferind tuturor posibilitatea de EVALUARE sau TESTARE GRATUITĂ a auzului.

Care este media de vârstă a pacienților care prezintă hipoacuzie și care sunt factorii care duc la scăderea auzului?

Din păcate, în decursul anilor s-a constatat o scădere a mediei de vârstă a pacienților care sunt depistați cu pierdere auditivă ireversibilă. Dacă în trecut hipoacuzia era privită ca o afecțiune a bătrâneții, din ce în ce mai multe persoane tinere încep să aibă probleme de auz. Factori precum stresul, unele antibiotice luate fără indicația medicului, purtarea căștilor pentru muzică și pentru  conversațiile la telefon fac ca hipoacuzia să apară la populația din ce în ce mai tânără. Iar atunci când vorbim despre o hipoacuzie permanentă, reabilitarea acesteia implică purtarea de aparate auditive.

Cum ne putem proteja auzul?

Când e vorba de zgomot, trei lucruri sunt importante: cât de tare, cât de mult și cât de aproape. Păstrați volumul muzicii la un nivel rezonabil, mai ales în cazul în care folosiți căști. Fă o pauză de câte cinci minute la fiecare oră de ascultat muzică, pentru a permite urechilor să se refacă. Dacă remarcați că simțul auditiv vă este slăbit, mergeți cât mai repede la ORL. Orice întârziere poate agrava situația și poate duce chiar la pierderea totală a auzului. Trebuie, de asemenea, să consultați medicul ORL/audiologul dacă sunteți supus zilnic poluării fonice, ca de exemplu în cazul în care lucrați într-o fabrică sau într-un aeroport.

Dacă pacientul dorește să achiziționeze un aparat auditiv ce facilități acordă Clarfon

În primul rand, menționez că aparatele auditive din portofoliul Clarfon sunt aparate auditive performante, produse în Germania, Canada și Elveția. Aparatul auditiv este un dispozitiv medical destinat reabilitării funcției auditive. Noile tehnologii încorporate în aceste aparate auditive îmbunătățesc considerabil experienta auditiva a purtătorului. Facilitatea pe care o acordăm pacienților noștri este faptul că pot proba aparatul auditiv pe care doresc să îl achiziționeze  acasă, într-un mediu familiar, timp de 2 săptămâni, iar totul este GRATUIT. În cazul achiziționării oricărui aparat auditiv, Clarfon oferă cel mai avantajos sistem de rate de pe piață, fără dobândă și fără girant, promoții lunare și contract cu CAS.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0