Prima paginăActualitate

Iulian Gherguț este căutat de francezi şi americani

Dimensiune text

Bărbatul din Traian a fost răpit sâmbătă, 4 aprilie, de persoane înarmate, în Burkina Faso. Iulian Gherguţ era, la momentul atacului, la comanda unei echipe de patrulare în apropierea unei mine de mangan. Până acum, nicio grupare nu a revendicat atacul. 

Iulian Gherguţ, bărbatul din Traian, comuna Săbăoani, care a fost răpit sâmbătă, 4 aprilie, din Burkina Faso, este căutat de armatele americană şi franceză. Reprezentanţi ai celor două armate sprijină autorităţile din Burkina Faso în căutarea nemţeanului. Informaţia a apărut pe un post de radio din Statele Unite şi a fost preluată de toată presa. „Anchetele continuă împreună cu partenerii noştri strategici, francezi şi americani, care dispun de mijloace de supraveghere în profunzime ce ne permit continuarea căutărilor în zonă şi dincolo de ea, dar şi să ne concentrăm asupra privilegierii unor piste”, a anunţat, miercuri, ministrul Securităţii din Burkina Faso, Auguste Denise Barry, citat de postul Vocea Americii, informaţie preluată de agenţia Mediafax.

Conform postului Vocea Americii, armatele franceză şi americană dispun de avioane fără pilot cu baza în Niger. De altfel, autorităţile din Burkina Faso se află în permanentă legătură cu cele din Niger şi Mali. „Unii cred că răpitorii s-au dus mai întâi în Mali, după care au trecut în Niger, dar, dacă vă uitaţi care este poziţionarea din punct de vedere geografic la momentul răpirii, erau mult mai aproape de frontiera cu Nigerul”, a subliniat ministrul Barry.

Iulian Gherguţ, în vârstă de 39 de ani, a fost răpit de persoane înarmate, la mina de mangan Tambao, administrată de Pan African Minerals, o filială a Timis Corporation, compania lui Frank Timiş. Iulian Gherguţ era, la momentul atacului, la comanda unei echipe de patrulare în apropierea minei. Informaţiile ulterioare arată că răpitorii s-ar fi deplasat spre graniţa cu statul Mali. Nordul acestei ţări se confruntă cu prezenţa a numeroşi islamişti înarmaţi, rebeli separatişti şi bande criminale. În trecut, cetăţenii străini răpiţi au fost duşi în zonele deşertice din nordul Mali şi, mai apoi, eliberaţi în schimbul unor răscumpărări. Până acum, nicio grupare nu a revendicat atacul de la mina Tambao, fapt ce îngreunează şi mai mult operaţiunile de salvare.COMENTARII

WORDPRESS: 0