ITM a dat amenzi pe şapte şantiere din judeţ

ITM a dat amenzi pe şapte şantiere din judeţ

Dimensiune text

 

muncitori santierÎn luna mai, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ au verificat mai mulţi angajatori din judeţ în cadrul unei campanii naţionale de combatere a riscurilor de căderi de la înălţime şi surpări de maluri pe şantierele fixe şi mobile.

În această lună au fost controlaţi 11 angajatori, unităţi de construcţii. S-au constatat şapte deficienţe, pentru care s-au dispus şapte măsuri de remediere. Au fost sancţionaţi şapte angajatori, cărora li s-au aplicat şapte sancţiuni contravenţionale: şase avertismente şi o amendă în valoare totală de 4.000 lei.

Deficienţele constatate de ITM în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au referit la: neasigurarea unei instruiri adecvate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru toţi lucrătorii, consemnată în fişa de instruire individuală, neacordarea de către angajator a echipamentului individual de protecţia muncii, neasigurarea, marcarea şi întreţinerea cailor de acces şi circulaţie, marcarea acestor zone, lipsa unor echipamente corespunzătoare de muncă, prevăzute cu sisteme de protecţie colectivă (balustrade solide, platforme, plase de prindere etc.) pentru a împiedica căderea de la înălţime.

De la începutul anului, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au fost solicitate de două ori în cazul unor muncitori surprinşi de maluri de pământ – unul în luna martie, în localitatea Vaduri, comuna Dragomireşti, celălalt la finalul lunii mai, în localitatea Buruieneşti. În ambele cazuri, reprezentanţii SMURD au reuşit să salveze victimele din zonele de pericol.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0