Italieni cercetați pentru braconaj de către polițiștii nemțeni

Italieni cercetați pentru braconaj de către polițiștii nemțeni

Dimensiune text

 

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț au efectuat joi, 29 august, în baza datelor și informațiilor deținute, un control la locul de cazare a trei vânători italieni, pe raza comunei Gârcina.

Conform IPJ Neamț, cu ocazia controlului efectuat au fost găsite 54 de porumbei, o becațină, cinci potârnichi și doi iepuri de camp, vânați în afara perioadei admise la vânătoare, precum și 281 de prepelițe pentru care nu au fost emise autorizații de vânătoare. De asemenea, au fost găsite peste 2.000 cartușe de vânătoare cu capsa de inițiere nepercutată, deținute de un bărbat, de 52 de ani, din Gârcina. Întrucât bunurile sus-menționate reprezintă obiecte de interes în continuarea cercetărilor, acestea au fost indisponibilizate și ridicate de către polițiști.

„Polițiștii continuă cercetările față de cei trei cetățeni italieni pentru comiterea infracțiunilor de braconaj cinegetic, constând în vânătoarea fără respectarea condițiilor înscrise în autorizația de vânătoare, braconaj cinegetic, constând în vânarea în afara perioadelor legale de vânătoare la specia respective, transportul vânatului dobândit prin braconaj, uz de armă letală fără drept și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. Față de bărbatul din Gârcina, polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de deținere fără drept de muniție letală. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamț”, informează Poliția Neamț.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0