ISU Neamț primește o autospecială pentru intervenții dificile

Dimensiune text

Vineri, în cadrul ședinței de Consiliu Județean, aleșii județului vor dezbate un proiect de hotărîre prin care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest să poată achiziționa o autospecială pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț.

 

 

Județul Neamț, alături de județele Iași, Bacău, Botoșani, Suceava și Vaslui, este membru fondator al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Euronest. În anul 2009, consilierii județeni au  aprobat participarea județului Neamț la realizarea și co-finanțarea proiectului de interes regional „Achiziționare de echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență și pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat”. În data de 16 iulie 2009, a fost semnat contractul de finanțare pentru acest proiect, termenul de finalizare a perioadei de implementare fiind iulie 2012.

Totodată, s-a aprobat participarea județului Neamț la realizarea și co-finanțarea celui de-al doilea proiect de interes regional „Achiziționare echipamente specifice pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență și pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat în Regiunea Nord-Est”. În data de 14 aprilie 2011 a fost semnat contractul de finanțare pentru acest proiect, termenul de finalizare a perioadei de implementare fiind decembrie 2012.

Vineri, consilierii județeni vor decide dacă aprobă achiziționarea unei autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, în valoare totală de 558.719,56 lei. Din această sumă, 58.912,61 lei (47.510,17 lei plus 11.402,44 lei TVA) reprezintă contribuția Consiliului Județean Neamț la cheltuielile eligibile aferente realizării proiectului.

Deși nu au confirmat încă, reprezentanții ISU Neamț ar putea preda autoscara pe care o au acum în dotare la Piatra Neamț către Detașamentul de Pompieri Roman, după ce va fi adusă noua achiziție. Autospeciala care urmează să ajungă în Neamț va fi extrem de utilă pentru intervențiile la înălțime, în cazul incendiilor la blocuri și pentru îndepărtarea țurțurilor. Autovehiculul este unul de ultimă generație, cu sistem de conducție în nacelă și cu alte dotări care facilitează intervențiile la înălțime.COMENTARII

WORDPRESS: 0