ISU Neamț așteaptă voluntari până pe 20 martie

ISU Neamț așteaptă voluntari până pe 20 martie

Incendiu la Poienari, de la o țigară
17 proiectile găsite pe câmp
Incendii la Ion Creangă și Valea Ursului, din cauza coșurilor de fum

 

pompierii incendiiCampania de recrutare de noi candidați în cadrul programului de voluntariat „Salvator din pasiune!”, derulată în anul 2016, continuă în perioada 20 februarie – 20 martie 2017.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamţ are ca obiectiv, prin toate activitățile sale, creșterea nivelului de siguranță a nemţenilor, la care pot participa și voluntarii prin înscrierea în acest proiect. Demersul are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor, precizează un comunicat al ISU Neamț.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele pompierilor militari vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele: vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; apt din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă; să nu fie angajat sau să desfășoare activități în cadrul serviciilor voluntare sau private pentru situații de urgență.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie a actului de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală din care să reiasă, cumulativ, cel puțin două din următoarele criterii „nu se află în evidență cu boli cronice”, „apt pentru efort fizic de nivel mediu” și „clinic sănătos” şi acordul părinţilor sau tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Dosarele complete ale candidaților vor fi depuse la sediul ISU Neamţ din Piatra Neamţ, strada Cuejdi nr. 34, de luni până joi, între orele 10.00 – 14.00. În urma analizei dosarelor și în funcție de numărul de solicitări, candidații vor fi contactați pentru semnarea contractelor de voluntariat și furnizarea informațiilor despre activitățile viitoare.

În urma desfăşurării perioadelor de voluntariat, voluntarul va obţine un certificat de voluntariat şi un raport de activitate emis de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Petrodava” al judeţului Neamţ. Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Petrodava” al judeţului Neamţ, sau accesând site-ul www.ijsunt.ro.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!