Prima paginăNeamt

ISU cu ochii pe Școala Gâdinți

Dimensiune text

Reprezentanți ai ISU au realizat activități privind apărarea împotriva incendiilor și de protecție civilă.

 

 

Școala Gâdinți a primit vizita Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Petrodava” al județului Neamț. În cadrul campaniilor „O casă sigură – o viață în plus, respectați măsurile de prevenire” și „Focul omoară copiii”, au fost organizate activități privind apărarea împotriva incendiilor și de protecție civilă.

În aceste activități au fost implicați reprezentanți ai primăriei, poliției și dispensarului uman. Locotenentul Ovidiu Buruiană și plutonierul Ana-Maria Rusu, inspectori din cadrul ISU Neamț, au instruit elevii și personalul didactic și nedidactic al școlii, dar și locuitori ai comunei Gâdinți, în ceea ce privește modul de comportare pe timpul exercițiilor de alarmare. În aceste activități au fost implicați și preșcolarii, cărora li s-au prezentat desene animate cu tematică de prevenire.
Ne-a fost oferit de către inspectori și un bogat material educativ-preventiv: pliante, afișe, broșura «Cutremurul pe înțelesul tuturor». Totodată, am primit, în format electronic, lecții de prevenire și stingere a incendiilor. Acestea vor fi folosite și discutate de către învățători și diriginți în cadrul orelor de consiliere, cu elevii și membrii familiilor lor„, a precizat profesoara Roxana Otic, consilier educativ al Școlii Gâdinți.

Activitățile derulate în Școala Gâdinți au avut rolul de a conștientiza riscurile la care se expun în caz de incendiu sau de cutremur, precum și cunoașterea și exersarea modului de comportare în cazul producerii acestora.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • cecilia 8 ani

    titlul nu are nici o legatura cu continutul reportajului. Cand am citit titlul, m-am gandit ca sa intamplat ceva rau. Duce-ti lumea in eroare cu asa titlu!!!!