Prima paginăSocialEducatie

ISJ „calcă” şcolile cu rezultate proaste la simulare

Dimensiune text

Echipe ale inspectoratului şcolar vor vizita, începând din 20 martie, şcolile cu rezultate proaste la simularea de bacalaureat, pentru a evalua situaţia la faţa locului.

Școlile în care niciun elev nu a reuşit să ia măcar o notă de 5 la simularea probelor de la Evaluarea naţională şi de la bacalaureat au intrat în vizorul conducerii Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ. Începând de joi, 20 martie, echipe ale inspectoratului şcolar, din care va face parte şi inspectorul general sau unul dintre cei doi inspectori general adjuncţi, vor merge prin şcolile cu rezultate proaste, pentru a afla ce se ascunde în spatele statisticilor deloc încurajatoare. Pe lângă inspectorii generali, din echipe vor face parte şi inspectorii de specialitate la disciplinele de examen şi profesori metodişti.

„Nu ne-am propus să tăiem nimănui capul şi nici nu e vorba de o campanie de pedepsire. Vrem să vedem care este situaţia la faţa locului şi să încercăm să îndreptăm ceea ce se mai poate, până la examen. Vom sta de vorbă cu profesorii, cu elevii, cu părinţii. Timpul care a mai rămas până la examen este foarte scurt şi vom încerca să remediem cât se poate. Cu muncă susţinută, cred că se mai poate îndrepta ceva. Trebuie identificate cauzele reale ale proastelor rezultate şi, apoi, este nevoie de o mobilizare susţinută”, a spus inspectorul şcolar general Viorel Stan.

Primele şcoli care vor fi călcate de inspectori sunt şcolile în care niciun elev nu a obţinut notă de trecere. Din zona Romanului sunt vizate Școala „Vlad Dănelescu”, din Pânceşti, şi Școala Văleni, cu promovabilitate zero la evaluarea naţională, dar şi şcolile din Oniceni şi Stăniţa, care au obţinut procente foarte mici. Dintre licee, printre primele pe listă se află Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad’ şi liceele din Nisiporeşti şi Adjudeni, de asemenea fără nici un promovat. Rezultate foarte proaste, cu o promovabilitate sub 10%, a înregistrat, de asemenea, Colegiul Tehnic „Danubiana”.

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • mihaela 7 ani

  Domnule inspector general,va rog sa verificati la Liceul Danubiana Roman, daca elevii de la clasa a XII a, diriginte Iftime Ovidiu, fac orele de pregatire suplimentara la matematica si biologie. Dar va rog sa verificati si programul de pregatire, daca elevii au fost informati sau daca exista prezenta la ore. Va informez ca fiul meu nu face pregatire suplimentara deloc la matematica iar la biologie se pregateste cat poate singur pentru ca este materia de clasa a IX si a X. nimeni nu se ocupa de ei macar cu un sfat sau o sugestie. cine le va prezenta rezultatele la simulare si sa le explice unde au gresit? poate mai este timp sa recupereze ceva.

 • carcotas 7 ani

  Este o amenintare? cu asa conducere prin scoli ,,niste invatatoare ,, ce sa spunem si ele fac la fel.

 • Dana 7 ani

  La Valeni este tot d-na Maxim director? Pai si ea a trecut cam greu examenele la absolvire si pe la gradele didactice. Noroc de fituici si de mila unor colegi care i-au mai suflat cate ceva.

 • CADRU 7 ani

  Dana, pai numai ea oare a trecut greu examenele? si prietena ei a luat examenele tot cu fituici .

 • alt carcotas 7 ani

  Ce sa spun doamna director Maxim a sustinut examen pt. directori?Dana, doar sa-i spui o doamna care tine, ocupa un loc care este cuvenit altcuiva sa lasam loc totusi celor care au studiat corect!