Prima paginăEducatie

ISJ așteaptă sponsori în prima zi de școală

Dimensiune text

Inspectori școlari, profesori, dar și oameni din afara sistemului de învățămînt au răspuns apelului lansat de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț în cadrul campaniei „Fii voluntar în prima zi de școală”.

 

Aceștia au „adoptat” pentru o zi un copil provenit din familii cu posibilități materiale reduse și i-au pregătit trusoul pentru prima zi de școală.
Printre cei care s-au implicat în aceast campanie se numără inspectorul școlar general Viorel Stan, care va merge în prima zi de școală alături de un copil de la Școala „Vasile Alecsandri”, și profesorii de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, care, împreună, vor ajuta cinci elevi din școală.

Doi elevi de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” vor primi tot ceea ce au nevoie pentru școală din partea Asociației Tinerilor Romașcani de Promovare a Drepturilor Omului, care funcționează în cadrul școlii, și din partea celor trei directori, Lorica Havrici și cele două adjuncte ale sale, Crina Cărpușor și Cristinica Sava.

Mă bucur să văd că inițiativa noastră a avut succes și că am găsit oameni de suflet, dispuși să facă un efort pentru acei copii care nu au nici o vină că s-au născut săraci și care, astfel, vor putea să se bucure și ei de prima zi de școală fără să se întrebe de ce ei nu au lucrurile pe care le au colegii. Tocmai din acest motiv dorim ca invitația să rămînă deschisă în continuare, pentru ca și alți sponsori să ni se alăture, chiar dacă momentul de început al școlii a trecut, pentru că în baza noastră de date se află aproape 100 de copii care așteaptă ajutor„, a spus inspectorul școlar Maria Ghiniță, inițiatorul campaniei.

Toți cei care s-au implicat în campanie vor primi distincții din partea organizatorilor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0