ÎPS Ioachim, apreciat pentru promovarea dreptei credințe și a culturii creștine

ÎPS Ioachim, apreciat pentru promovarea dreptei credințe și a culturii creștine

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului anunță că în ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ÎPS Ioachim a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel o distincție de recunoștință în semn de prețuire pentru cooperare misionară în promovarea dreptei credințe și a culturii creștine.

Ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a avut loc în zilele de 4 și 5 iulie, fiind desfășurată sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. ”Această distincție acordată Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului în cadrul festiv al ședinței sinodale din 4 și 5 iulie este motivată de activitatea misionară desfășurată în eparhie în contextul secularist și prozelitist actual, manifestată prin interesul deosebit arătat de credincioșii romașcani și băcăuani față de valorile spirituale și învățătura de credință transmise prin intermediul scrierilor patristice și a cărților de cult tipărite de editurile Patriarhiei Române. La rândul său, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru dragostea părintească și prețuirea arătate față de clerul și credincioșii din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului de-a lungul timpului, dar și pentru oferirea distincției patriarhale: Act de recunoștință”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În cadrul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române funcționează o comisie specială care supraveghează și analizează conținutul cărților religioase din punct de vedere dogmatic, liturgic și canonic, fiind totodată garanta păstrării și promovării dreptei credințe pe această cale.


COMENTARII

WORDPRESS: 0