ÎPS Eftimie Luca, omagiat la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Dimensiune text

PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat duminică, 20 ianuarie, Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Roman. În cadrul slujbei au fost rostite mai multe rugăciuni de mulțumire pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra ÎPS Eftimie Luca, arhiepiscopul Romanului și Bacăului (foto).

 

 

PS Ioachim Băcăuanul s-a deplasat, apoi, la Palatul Arhiepiscopal, împreună cu părinții slujitori. Aici am fost așteptați de Înalt Preasfințitului Eftimie, care, cu acest prilej, ne-a binecuvântat pe toți cei prezenți. PS Ioachim Băcăuanul l-a felicitat pe arhiepiscopul Romanului și Bacăului și i-a adresat urări de bine. Sărbătoarea Sfântului Cuvios Eftimie cel Mare a fost pentru noi toți, dar și pentru preoții și credincioșii din Arhiepiscopie, un moment de bucurie„, a spus preotul Andrei Ioniță.

ÎPS Eftimie Luca a împlinit anul trecut 98 de ani. În anul 1972 a fost ridicat în demnitatea de arhiereu-vicar al Episcopiei Romanului și Bacăului, iar la 23 aprilie 1978 a fost ales și instalat ca episcop titular al Eparhiei Romanului și Hușilor. Din anul 1994, cele două eparhii s-au separat, PS Eftimie Luca rămânând episcop titular al Eparhiei Romanului. ÎPS Eftimie a fost ridicat, în anul 2009, la rang de arhiepiscop.COMENTARII

WORDPRESS: 0