IPJ Neamț mai are nevoie de oameni şi dotări materiale

Dimensiune text

Autoturismele primite de poliţiştii nemţeni în această săptămână sunt bine-venite, dar nu rezolvă situaţia parcului auto al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ.

Astfel, chiar şi cu cele 56 de maşini primite de IPJ Neamţ în ultimele 12 luni, poliţiştii tot mai au în dotare „rable”. „Noi avem aproximativ 15% din maşini scoase din uz şi urmează a fi casate. În proporţie de 18%, parcul auto al nostru are o vechime mai mare de zece ani. Prin urmare, avem nevoie ca acest program de înnoire a parcului auto pentru poliţişti să continue”, a afirmat comisarul şef Paul Tablan (foto), inspectorul şef al IPJ Neamţ.

politistiReamintim că luni, 24 august, IPJ Neamţ a primit 27 de autospeciale Logan. Structurile care vor beneficia de noile maşini sunt cele de ordine publică, serviciile operative şi serviciul de combatere a criminalităţii organizate.

Nu doar dotările materiale reprezintă o provocare pentru poliţiştii nemţeni. Anul acesta, niciun ofiţer care a terminat Facultatea de Poliţie nu a fost repartizat judeţului Neamţ, deşi au fost ofiţeri care au ieşit din activitate. De asemenea, Inspectoratul ar avea nevoie, de peste 100 de agenţi în plus, organigrama fiind acum completată doar cu puţin peste 80%.


COMENTARII

WORDPRESS: 0