IPJ Neamț: Ce efective ale Poliției Naționale, Jandarmeriei, Armatei și Poliției Locale acționează în Roman

IPJ Neamț: Ce efective ale Poliției Naționale, Jandarmeriei, Armatei și Poliției Locale acționează în Roman

Dimensiune text

 

În urma apariției în spațiul public a unor informații publicate pe un site de socializare ce aparține Sindicatului Europol Neamț, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț este împuternicit să facă următoarele precizări:

Prin mesajul publicat, utilizatorul contului de socializare susținea că, în contextul pandemiei, pe raza municipiului Roman acționează un singur echipaj de poliție, mesaj ce induce o stare de temere în mod nefondat.

Activitățile desfășurate pentru punerea în aplicare a măsurilor privind restricționarea circulației conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 3 din 24 martie 2020, nu împiedică intervenția în timp util a echipajelor de poliție angrenate pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență, la sesizările semnalate de către cetățeni, prin SNUAU 112.

La data de 27 martie a.c., la ora publicării articolului, pe raza municipiului Roman acționau în sistem integrat, echipaje mixte formate din 15 polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale și rutieră, 4 polițiști locali, 2 militari și 7 jandarmi.

De asemenea, 2 polițiști rutieri și 2 jandarmi asigură desfășurarea misiunilor de însoțire a persoanelor către locațiile de carantină/izolare și de escortă a unor convoaie de autovehicule care tranzitează județul Neamț.

Ne delimităm ferm de informațiile regăsite în această postare întrucât sunt generatoare de panică în rândul cetățenilor. De asemenea, în urma apariției acestui articol, prin Biroul de Control Intern din cadrul IPJ Neamț au fost dispuse verificări de specialitate.

Legislația incidentă în România sancționează dezinformarea opiniei publice prin distribuirea știrilor false.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț,
Compartimentul Relații Publice

Punct de vedere pentru corecta informare a cetățenilor

 

 

Foto: IPJ Neamț

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Observator din umbra 4 luni

    [Acest comentariu a fost moderat din cauza limbajului considerat vulgar sau jignitor.]

  • Ifrim Vasile-Marian 4 luni

    În ziua de 27 martie 2020, în intervalul 10,00 – 13,30, eu am văzut patrule de poliție la Casa de Cultură, Piața Centrală și Mall Roman Value.