Iosefinii lui Murialdo, în sărbătoare

Iosefinii sărbătoresc hramul comunităţii şi 11 ani de activitate în Roman.

 

 

Vineri, 18 mai, congregaţia Iosefinii Sfîntului Murialdo sărbătoreşte hramul comunităţii şi 11 ani de prezenţă în Roman. Cu această ocazie, tinerii şi copiii au fost invitaţi, la sediul Iosefinilor, să participe la un turneu de fotbal şi un mic spectacol. Cunoscuţi în special pentru manifestarea „Vara împreună” pentru copii, devenită deja tradiţie, Iosefinii lui Murialdo au desfăşurat, de-a lungul timpului, numeroase proiecte sociale. Unul dintre acestea este Centrul de zi – „Leonard Murialdo”, un serviciu social acreditat şi complet gratuit destinat copiilor nevoiaşi din clasele I-VIII, care zi de zi vin la centru pentru a-şi face temele, servesc o gustare şi participă la diferite activităţi educativ-recreative. Funcţionează din anul 2007, iar în momentul actual sînt înscrişi peste 90 de copii, cu o medie zilnică de aproape 60 de copii.

„Un alt proiect este Oratoriul, un ambient educativ, un spaţiu de joacă plăcut şi primitor, unde copiii şi tinerii, în funcţie de programul stabilit, au acces gratuit şi se pot juca pe cele două terenuri sportive special amenajate pentru fotbal, handbal, baschet, volei sau în sala de jocuri, unde se poate juca tenis de masă, şah, table, darts, fotbal de masă, tam-tam, hochei de masă etc. În acest an sînt înscrişi în Registrul Oratoriului peste 140 de copii şi tineri. Centrul de informare şi consiliere «Te Ascult» este un serviciu social gratuit şi acreditat de stat, care şi-a început activitatea pe data de 1 noiembrie 2010, fiind singurul de acest gen din judeţul Neamţ. Interesul faţă de această nouă activitate a fost peste aşteptări, numeroase persoane interesîndu-se şi beneficiind de serviciile propuse. În perioada 2010 -2011, peste 300 de persoane din Roman şi din împrejurimi au beneficiat de serviciile centrului, în ceea ce priveşte consilierea psihologică, juridică, socială şi spirituală”, spune părintele Maximilian Horlescu, preşedintele centrului.

„Oameni pentru Oameni” este un serviciu social acreditat, în cadrul căruia persoanele cu dificultăţi materiale şi financiare solicită spijin şi ajutor. Asistentul social al fundaţiei se deplasează şi evaluază aceste cazuri, în vederea acordării ajutorului necesar pentru rezolvarea problemelor prezentate.


COMENTARII

WORDPRESS: 0