Ioan Chelaru, singurul candidat din Neamț la Congresul PSD

Dimensiune text

Senatorul de Roman vrea să fie președintele unei comisii din cadrul partidului. Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, a decis să nu candideze pentru nicio funcție.

 

 

Social-democrații își vor alege conducerea partidului, la Congresul Național al PSD, care se va desfășura în perioada 19 – 20 aprilie. La eveniment vor participa peste 4.000 de delegați din toată țara, peste o sută de social-democrați fiind din județul Neamț.

Singurul candidat al nemțenilor la aceste alegeri va fi senatorul Ioan Chelaru (foto), acesta dorindu-și președenția Comisiei de Disciplină și Integritate a PSD. „Este cea mai grea comisie din câte există la nivel de partid. Consider că am vechimea necesară în partid și experienția profesională adecvată pentru a ocupa această funcție”, a afirmat senatorul Ioan Chelaru.

Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, nu va candida pentru nicio funcție la aceste alegeri. „Delegația de la Neamț, în unanimitate, va susține actuala echipă de conducere a partidului, adică pe domnul Victor Ponta, pentru funcția de președinte, și pe domnul Liviu Dragnea, pentru funcția de președinte executiv, întrucât actuala echipă ne-a adus la guvernare, câștigând alegerile. Pentru funcția de vicepreședinte regional îl vom susține pe domnul Gheorghe Nichita, de la Iași, iar pentru funcțiile de vicepreședinte național îi vom susține pe domnii Eugen Bejinariu, Constantin Niță, Marian Oprișan și Nicolae Bănicioiu”, a afirmat Ionel Arsene, președintele PSD Neamț.

Congresul PSD va desemna opt vicepreședinți pentru viitoarele regiuni de dezvoltare și va stabili opt vicepreședinți la nivel național. Vicepreședinții la nivel național vor fi aleși de toți delegații, urmând a fi validați în funcție de numărul de voturi cumulate. Vicepreședinții pe regiuni vor fi votați doar de delegații care reprezintă regiunea respectivă.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]
[sam_ad id=”130″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0