Prima paginăPolitica

Ioan Chelaru şi Ionel Arsene, cei mai darnici oameni politici

Dimensiune text

Partidele politice au obligaţia de a face public cuantumul total al sumelor provenite din finanţările private ale partidelor politice în anul 2013, conform Legii nr. 334/2006 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Acest lucru a fost făcut deja de mai multe partide politice din România, fie că este vorba de partide parlamentare sau neparlamentare. Sumele au fost publicate, iar concluzia este că PSD are cei mai darnici membri. La PSD Neamţ, ca donator persoană fizică care a făcut donaţii a căror valoare cumulată depăşeşte baremul de zece salarii minime brute pe ţară apare chiar preşedintele filialei, deputatul Ionel Arsene. Acesta a donat partidului suma de 28.000 de lei, în trei tranşe. Senatorul Ioan Chelaru este cel mai mai generos membru al Consiliului Naţional al PSD, figurând cu o donaţie de 33.000 de lei, oferită în şapte rate.

Și PDL are donatori generoşi, dar deputatul de Roman, Elena Udrea, nu se numără printre aceştia. Deşi, în anul 2013, aceasta era încă membru al PDL, Elena Udrea a donat partidului doar 7.000 de lei, în luna aprilie 2013. În schimb, Gheorghe Ștefan a făcut cinci donaţii, care însumează 21.931 de lei. Acum, atât deputatul Elena Udrea, cât şi primarul municipiului Piatra Neamţ sunt membri ai Fundaţiei Mişcarea Populară (FMP) şi donaţiile pe care le vor face în acest an vor ajunge în contul FMP şi, cel mai probabil, al PMP.

Partidul Conservator s-a ferit să publice lista cu donatori, alegând varianta publicării doar a sumelor totale provenite din donaţii sau cotizaţii, iar PNL încă nu a depus acest document pentru publicarea în Monitorul Oficial.

COMENTARII

WORDPRESS: 0