Investițiile în turism au primit undă verde la fonduri europene

Investițiile în turism au primit undă verde la fonduri europene

Dimensiune text

 

finantareAutoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat varianta finală a Ghidului Solicitantului pentru Prioritatea de investiţie 7.1, din cadrul Axei 7. Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului.

Stațiunile turistice din Regiunea Nord-Est au la dispoziție 17,05 milioane euro (din FEDR și bugetul naţional) pentru investiții care vizează dezvoltarea infrastructurii de turism balnear, amenajarea obiectivelor turistice naturale de utilitate publică, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe de utilitate publică, dezvoltarea de infrastructuri publice la scară mică pentru valorificarea atracţiilor turistice, crearea şi extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilităţilor aferente activităţilor de marketing şi promovare turistică ale obiectivului finanţat.

Proiectele sunt limitate la o valoare minimă și maximă, cuprinsă între 100.000 de euro şi 5.000.000 de euro.

Se va acorda punctaj suplimentar în cadrul etapei de evaluare tehnică şi financiară acelor proiecte care se implementează în stațiuni turistice balneare, climatice și balneo-climaterice, conform prevederilor OG nr. 109/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

Acest apel de proiecte are la bază principiul competitivităţii, cu termen limită de depunere a cererilor de finanţare: data și ora lansării cererii de proiecte – 01.04.2016, ora 16.00, data şi ora începere depunere de proiecte: 01.06.2016, ora 12.00, iar data și ora închiderii cererii de proiecte: 02.12.2016, ora 12.00.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0