Prima paginăSocialSanatate

Investiţii mai puţine la Spitalul Roman

Dimensiune text

Conform noului contract încheiat de Spitalul Roman cu Casa de Asigurări de Sănătate, acesta va primi mai puţini bani decât la contractul anterior, respectiv 9.174.622,48 de lei pentru următoarele trei luni. Primul care va fi redus va fi bugetul pentru investiţii.

Conform noului contract încheiat de Spitalul Municipal de Urgenţă Roman cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ, pentru furnizarea serviciilor medicale în următoarea perioadă, unitatea sanitară romaşcană a primit un buget mai mic faţă de cel pe care l-a primit în contractul anterior, respectiv 9.174.622,48 de lei pentru următoarele trei luni.

„Am semnat, pe perioada următoare, un contract care este mulţumitor într-o oarecare măsură, însă suma este mai mică decât cea pe care o primeam până acum. Dacă, înainte, aveam un contract lunar de 3.800.000 de lei, acum el s-a redus la 3.500.000 de lei. Și în aceste condiţii, sperăm că vom acoperi cheltuielile de personal şi cele curente de funcţionare, concomitent cu îmbunătăţirea dotării, a aprovizionării cu materiale sanitare şi cu medicamente şi, nu în ultimul rând, cu unele investiţii şi reparaţii pe care noi încercăm să le facem. Chiar dacă suma nu ne este suficientă pentru tot anul, urmează ca pe parcurs să avem suplimentări şi completări prin acte adiţionale”, a declarat Leonard Achiriloaei, directorul economic al Spitalului Roman.

Potrivit conducerii spitalului, diminuarea bugetului pentru spital înseamnă, în primul rând, reducerea bugetului de investiţii pentru anul viitor. O variantă de suplimentare a veniturilor ar fi depăşirea foilor de zi contractate cu 9%, însă nu se ştie, deocamdată, dacă acest lucru este posibil, având în vedere complexitatea cazurilor care sunt trecute acum ca fiind rezolvabile pe o foaie de internare de 12 ore.COMENTARII

WORDPRESS: 0