Investiții în protecția mediului de milioane de lei

Dimensiune text

Primăriile din zona Romanului sînt fruntașe la investiții de mediu.

 

 

Garda de Mediu Neamț a publicat un raport cu privire la investițiile pe care le-au făcut autoritățile locale și agenții economici cu privire la protecția mediului. Din datele furnizate reiese faptul că primăriile din zona Romanului sînt fruntașe lucrări și investiții în acest domeniu.

Astfel, în cursul anului trecut, investițiile totale s-au ridicat la 35,4 milioane de lei, deși, inițial, erau planificați doar 34,8 milioane de lei. Cea mai mare pondere a investițiilor o reprezintă fonduri alocate de către agenții economici din județ, în vreme ce de la bugetele locale s-au alocat 7,6 milioane de lei, iar de la bugetul de stat – 6,7 milioane de lei. Printre agenții economici care s-au remarcat prin alocarea de sume pentru investiții în protecția mediului se numără SC Arcelor Mittal Tubular Products, care a cumulat 1,65 de milioane de lei, integral din bugetul propriu. În ceea ce privește primăriile, 21 dintre acestea au raportat investiții de mediu.

Din totalul de 16.653 mii lei cheltuiți în 2011, pot fi remarcate sumele alocate la nivelul municipiului Roman (9.822,402 mii lei) și al administrațiile locale din: Bîra (2.595,000 mii lei), Doljești (1.781,976 mii lei) și Săbăoani (759,236 mii lei). Aceste sume au fost alocate pentru: colectare, transport și eliminare deșeuri menajere; desființarea (închiderea) depozitelor de deșeuri menajere neconforme; achiziționare containere/pubele pentru colectarea deșeurilor; colectare și eliminare deșeuri sanitare; gestionarea deșeurilor de origine animală; executare rețele canalizare ape uzate menajere; lucrări pentru sisteme centralizate de alimentare cu apă potabilă; modernizare străzi; întreținere rigole stradale; decolmatare canal aferent dig; îmbunătățirea calității aerului prin împădurirea terenurilor agricole degradate; îmbunătățirea calității mediului prin înființarea de parcuri noi; întreținere spații verzi modernizate.COMENTARII

WORDPRESS: 0