Investiții în infrastructură în comuna Botești

Dimensiune text

Modernizarea a 4,5 kilometri de drum și construirea unui corp de școală sunt prioritățile administrației publice locale.

 

 

Proiectul de modernizare a 4,5 kilometri de drum în satele Botești, Nisiporești și Barticești a intrat în procedura de licitație. Reabilitarea acestei porțiuni de drum, a cărei valoare se ridică la 800.000 euro, se realizează prin Programul privind reabilitarea, modernizarea și asfaltarea drumurilor de interes județean și de interes local.

Autoritățile locale de la Botești își propun, în acest an, finalizarea noului sediu administrativ al comunei. Proiectul a fost demarat în 2009, când fostul conac boieresc a fost revendicat. Lucrările la clădirea nouă a primăriei, ridicată pe terenul donat de omul de afaceri Ioan Zapodeanu, în suprafață de 3.000 de metri pătrați, sunt aproape finalizate. „Mai sunt de făcut câteva lucrări interioare la sediul primăriei. Am prevăzut ca în fața primăriei să amenajăm un parc și o parcare„, a precizat Georgeta Blaj (foto), primarul comunei Botești.

Tot în acest an, administrația publică locală dorește să facă recepția finală la rețeaua de apă potabilă, înființată în satele Nisiporești și Barticești pe o lungime de 23 de kilometri. După acest moment, autoritățile locale așteaptă ca locuitorii satelor Nisiporești și Barticești să se branșeze la rețeaua stradală de apă potabilă.

 

Corp de școală nou în satul Nisiporești

 

Lipsa spațiului din Liceul Tehnologic Nisiporești face ca cei aproape 400 de elevi ai unității de învățământ să studieze în doar nouă săli de clasă. „Fosta administrație a întocmit un proiect pentru construcția unui corp de școală la Liceul Tehnologic, cu săli de clasă și ateliere de practică, pentru că cele existente sunt amenajate într-o fostă magazie. Liceul duce lipsă de spațiu, ceea ce face ca elevii să învețe în două schimburi. Vom revizui acest proiect și îl vom depune pentru finanțare la Ministerul Educației„, spune primarul comunei Botești.

Un alt proiect aflat în așteptare presupune construcția unei grădinițe în satul Nisiporești, prin intermediul programului „Reforma educației timpurii în România”. Unitatea școlară destinată preșcolarilor va fi construită cu fonduri de la Banca Mondială, Guvernul României și prin cofinanțarea administrației publice locale.

 

Azil de bâtrâni în comuna Botești

 

Dacă alimentarea cu apă este un proiect finalizat în satele Nisiporești și Barticești, canalizarea pentru cele două localități este proiectul pe care administrația publică locală îl are în vedere în acest an. Fosta clădire în care a funcționat ConsumCoop, din comuna Botești, ar putea fi preluată de Episcopia Romano-Catolică de Iași. Preotul Mihai Budău, directorul Centrului Medical Barticești, și-ar dori înființarea în comună a unui așezământ destinat bătrânilor singuri și bolnavi, asemeni celui construit în comuna Gherăești. „Este un proiect ambițios, care se va finaliza în câțiva ani. Părintele Budău speră să poată obține fondurile necesare pentru demararea acestui proiect„, a spus primarul Georgeta Blaj.


COMENTARII

WORDPRESS: 0