Investiţie de peste 2,1 milioane de lei în modernizarea liniei de înaltă tensiune Roman – Războieni

Investiţie de peste 2,1 milioane de lei în modernizarea liniei de înaltă tensiune Roman – Războieni

Dimensiune text

 

 

Delgaz Grid a finalizat o investiţie de peste 2,1 milioane lei într-o linie importantă de înaltă tensiune ce interconectează judeţele Neamţ şi Iaşi, informează reprezentanții companiei.

Alunecările de teren din zona comunei Sineşti, județul Iaşi, au afectat stabilitatea stâlpilor liniei de înaltă tensiune Roman – Războieni, fiind necesare lucrări urgente pentru asigurarea funcţionării acesteia în condiţii de siguranţă. Investiţia, începută acum patru luni, a presupus în prima fază amenajarea a circa 1,3 kilometri drumuri de acces pentru transportul materialelor, echipamentelor şi utilajelor. Lucrările efective au constat în montarea pe noi amplasamente a cinci stâlpi metalici şi a aproximativ 1,6 kilometri de conductoare.

„Finalizarea investiţiei de peste 2,1 milioane de lei conferă un grad ridicat de siguranţă sistemului de distribuţie a energie electrice, reducând semnificativ riscul producerii unor avarii majore. Modernizarea sistemului energetic din Moldova reprezintă o preocupare permanentă a companiei noastre, în 2018 fiind investiţi peste 257 de milioane de lei”, mai precizează comunicatul Delgaz Grid.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0