Investiție de 16 milioane de euro la Cordun

Dimensiune text

Două fabrici ale societăţii Adeplast se vor deschide, anul viitor, la Cordun. Adeplast va produce mortare uscate şi polistiren în zona Romanului. Noile locuri de muncă oferite de Adeplast, precum şi colaborările cu agenţii economici din apropiere, vor contribui la dezvoltarea zonei.

 

 

Societatea Adeplast va deschide, anul viitor, cea de-a treia fabrică din România la Cordun. Investiţia de 16 milioane de euro va conduce la deschiderea unei fabrici de mortare uscate şi a unei fabrici de polistiren, ambele fiind dotate cu utilaje de ultimă generaţie. Cea mai modernă capacitate de producţie din ţară va genera 50 de noi locuri de muncă. Firma Adeplast, al cărei proprietar este Marcel Bărbuţ, a deschis o primă fabrică în Oradea, în anul 2004, urmată de o a doua capacitate de producţie la Ploieşti, în anul 2008. La Oradea, Adeplast produce polistiren, mortare uscate, vopsele şi tencuieli decorative, iar la Ploieşti funcţionează două capacităţi de producţie – pentru polistiren şi mortare uscate.
Prin crearea capacităţii de producţie de la Cordun, unica din Moldova, nu va mai fi necesar transportul produselor în zonă de la celelalte fabrici. Locaţia construirii noii fabrici a fost selectată datorită poziţiei geo-strategice deosebite, avînd deschidere către drumul european E 85. Este vorba despre o investiţie de 16 milioane de euro într-o fabrică de polistiren şi o fabrică de mortare uscate, ambele capacităţi de producţie fiind dotate cu utilaje de ultimă generaţie, produse în Austria. Practic, lîngă Roman se va construi cea mai modernă fabrică de acest tip din ţară. La Adeplast Cordun vor fi 50 de angajaţi, din care 40 – în producţie şi depozite. Pînă în lunile ianuarie – februarie vom selecta viitorii angajaţi, urmînd ca angajările să se realizeze treptat, începînd din luna martie„, a precizat Corneliu Andrici, director executiv al Adeplast.

Fabrica de mortare uscate de la Cordun va fi pusă în funcţiune în luna martie, lucrările de construire a fabricii fiind realizate în proporţie de 70%, la ora actuală. Producţia se va realiza pe verticală, într-un turn de producţie cu înălţimea de 47 de metri. În prezent, turnul este ridicat pînă la jumătate, iar hala de depozitare, care include şi sediul administrativ al fabricii, este construită în proporţie de 80%. Capacitatea de producţie a fabricii de mortare uscate este estimată la 350.000 de tone pe an. Fabrica de polistiren va fi pusă în funcţiune în aprilie-mai, anul viitor.
Adeplast produce, în prezent, peste 50 de sortimente de materiale de construcţii. Cred că această fabrică va aduce un plus important zonei: pe lîngă faptul că va avea 50 de angajaţi, deci va exista un impact social, Adeplast va colabora şi cu alte firme care, prin dezvoltarea lor, vor crea noi locuri de muncă”, a explicat Miron Ciprian, managerul de proiect al Adeplast. „Este de lăudat faptul că această investiţie este realizată de un român, respectiv domnul Marcel Bărbuţ, proprietarul Adeplast, din fonduri proprii, şi este materializată prin crearea unei unităţi de producţie noi şi nu prin preluarea şi «cosmetizarea» uneia deja existente„, a conchis Corneliu Andrici.COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • cordunean 8 ani

  Da o investie de laudat. Dar locurile de munca vor fi pentru locuitorii Cordunului? Cu ce se va alege satul si satenii dupa deschiderea acestei firme? Ca dupa deschiderea firmei de alfalt (firma care observ de la zi la zi ca isi mareste proprietatea din pamantul satului) si dupa promisiunile primarului ca se vor asfalta strazile nu se vede nimic. Avem firma de asfalt, avem promisiuni dar … Suntem la 3 km de Roman si pe toate strazile e un praf de nu te vezi mai ales vara. Nu ca as face reclama cuiva dar felicitari primarului din Ion Creanga care desi nu are firma de asfalt in sat a asfaltat toate ulitele. Si satul e la 12 km de Roman. Asa ca abia astept sa scapam de primarul nostru drag si scump care doar promite oamenilor si probabil are grija doar de familia lui.

  • romascan 8 ani

   De cati ani il tot votati ? A ajuns la al 4-lea mandat, nu ? Asta inseamna ca ori face treaba, ori sunteti prea prosti/corupti .

   • Anonim 8 ani

    A facut destule si poate o sa mai faca….dupa comentul tau se intelege ca tu esti o persoana ….nu stii sa vorbesti in locuri publice…daca ai mai da si tu un search pe google ai vedea care sunt noile proiecte facute in Cordun si poate nu ai mai face comentarii de genu asta…