Investim în performanță – investim în viitor

Dimensiune text

„Voi face o meserie cu care să ajut oamenii”

 

Isabela Bordianu (foto dreapta) este din Tămășeni și este elevă în clasa a XII-a la Grupul Școlar „Vasile Sav”. O elevă foarte bună, așa cum arată catalogul, care a avut întotdeauna doar note mari, și fără absențe nemotivate.

Deși în liceu se pregătește să devină tehnician-operator pentru tehnică de calcul, planurile de viitor ale Isabelei se clădesc în jurul meseriei de kinetoterapeut.

Este o meserie care mă atrage foarte mult, pentru că îmi doresc să le fiu de ajutor oamenilor. Cred că în toate meseriile îți ajuți semenii, dar ca și kinetoterapeut, le poți fi foarte aproape atunci cînd au mai mare nevoie de ajutor. În afară de asta, este o meserie de viitor, atît în țară, cît și în străinătate„, a spus Isabela.

 

 

Olimpică navetistă

 

Georgiana Ghiuzan (foto stînga) este din Adjudeni și este elevă în clasa a IX-a la Grupul Școlar „Vasile Sav”, la profilul matematică-informatică.

A ales acest profil pentru că ea consideră că la sfîrșitul liceului îi va oferi mai multe oportunități pentru a-și alege o carieră.

Deși acomodarea a fost dificilă, Georgiana nu regretă alegerea făcută.
Îmi plac foarte mult școala în care am intrat, colegii, profesorii„, a spus Georgiana. Situația materială modestă – doar tatăl său lucrează, cu salariul mnim pe economie – nu o împiedică pe Georgiana și nici pe sora ei mai mare, de asemeni elevă la același liceu, să fie o elevă foarte bună, ea participînd la mai multe olimpiade școlare, la matematică, limba română și geografie, calificîndu-se la faza pe județ.

 

Societatea Marsat Roman, prin managerul Vasile Balcan, susține performanța școlară și interesul tinerilor pentru o carieră de succes, prin acordarea a șase burse școlare al căror cuantum este de 15.000 de lei pentru fiecare an școlar, începînd cu luna martie 2012. Bursele lunare, pe perioada completării studiilor,  sînt condiționate de menținerea sau depășirea performanțelor  școlare ce-i recomandă pe bursieri ca viitori specialiști ce vor contribui la prosperitatea și renumele comunității.COMENTARII

WORDPRESS: 0