Prima paginăSanatate

Interzis aruncatul medicamentelor la gunoi

Dimensiune text

Specialiștii avertizează asupra faptului că aruncatul medicamentelor la gunoi nu este indicat. Pe lîngă poluarea mediului, există riscul ca pastilele să fie înghițite accidental de către copii sau animale.

 

 

În multe țări din Europa, legislația prevede obligativitatea predării acestor medicamente pentru a fi distruse, în vreme ce alte țări au containere speciale pentru aceste deșeuri. În România, legislația se referă doar la farmacii și spitale, care au obligația de a preda medicamentele expirate unor firme firmele de profil, pentru a fi incinerate.

Specialiștii spun, însă, că și oamenii obișnuiți ar trebui să fie mai atenți în ceea ce privește aceste medicamente. „Într-adevăr, poate fi periculos aruncatul medicamentelor la gunoi. Farmaciile au contract cu firme specializate care colectează aceste medicamente și le distrug. Dacă oamenii au pastile expirate, se pot duce la farmacii să le predea. Cel mai recomandat mod de a distruge aceste produse expirate este arderea lor„, au declarat reprezentanții farmaciei „Sfînta Maria”, din Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0