Prima paginăActualitate

Intervenții ale drumarilor pe șoselele din zona Moldovei. Ninsori moderate până luni după-amiază

Intervenții ale drumarilor pe șoselele din zona Moldovei. Ninsori moderate până luni după-amiază

Dimensiune text

 

 

Echipele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași au fost mobilizate pe parcursul nopții de 5 spre 6 ianuarie pe drumurile naționale din administrare, pentru asigurarea unor condiții optime de circulație. În acest sens, s-a acționat cu 114 autoutilaje și s-au răspândit 507,4 tone de material antiderapant, în mod special în județele din jumătatea nordică a regiunii, unde a nins abundent – Suceava și Botoșani), informează DRDP Iași.

Duminică dimineață se circula în condiții de iarnă în majoritatea județelor, fără evenimente cauzate de starea carosabilului sau a vremii. La orele prânzului circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășura normal, în condiții de iarnă, fără evenimente cauzate de starea vremii, iar carosabilul era umed cu porțiuni de zăpadă frământată în strat de maximum 1 sau 2 centimetri, în județele Suceava, Botoșani, Vrancea, Neamț și Bacău, respectiv umed în județele Iași și Galați.

Duminică, în intervalul orar 5.30 – 12.00, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu 202 autoutilaje și s-au răspândit 1.173,6 tone material antiderapant, din care 1.169 tone sare și 46 tone clorură de calciu.

În continuare, până luni, la ora 14.00, meteorologii anunță ninsori moderate în toată Moldova, cu depuneri în strat mai mare de 4 cm în zona de munte, în nordul și centrul regiunii. De asemenea, vor fi condiții de producere a ghețușului, dar și pentru producerea viscolului și a transportului zăpezii pe carosabil, în special la munte și în zonele joase de relief.

„Pe acest fond, DRDP Iași reia recomandarea către șoferi de a circula cu prudență pe drumurile naționale, cu adaptarea vitezei la condițiile de trafic și echiparea corespunzătoare a autovehiculelor. Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale”, au transmis reprezentanții DRDP Iași.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0