Prima paginăActualitate

Intervenție pe E85 pentru degajarea unei cisterne care transporta 23 de tone de butanol

Intervenție pe E85 pentru degajarea unei cisterne care transporta 23 de tone de butanol

Dimensiune text

 

UPDATE: ora 07.20 – 25.02.2018 :: Centrul Infotrafic din IGPR a informat duminică dimineață, 25 februarie, la ora 06:05, că pe DN2 – E85, în zona în care ieri s-a răsturnat o cisternă cu butanol, traficul a fost reluat.

Conform ISU Neamț, după intervenția de aseară, cisterna a fost așezată pe roți în jurul orelor 23.45, iar ulterior a fost pus pe roți și capul tractor, urmând măsurile specifice pentru deblocarea traficului. A fost verificat sistemul de frânare al cisternei, iar un alt cap tractor a fost adus în zonă în cursul nopții pentru a o duce într-o zona de siguranță.

 

Știre inițială: ora 23.37 – 24.02.2018

Sâmbătă, 24 februarie, a adus o intervenție complicată pentru forțele de urgență din zona Romanului, după ce o autocisternă încărcată cu 23 de tone de butanol s-a răsturnat pe DN 2 – E 85, în zona sensului giratoriu de la intersecția E85 cu E 583.

Accidentul petrecut în jurul prânzului a dus la întreruperea circulației pe porțiunea E85 din zonă și devierea traficului prin Săbăoani, pe DJ 207B. Șoferul ucrainean al autocisternei nu a fost rănit în urma accidentului, petrecut pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, carosabil acoperit cu un strat subţire de zăpadă. Conform Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, din câte se pare, într-o depășire, pe fondul vitezei, autotrenul ar fi acroșat acostamentul, după care a intrat în balans, răsturnându-se în afara părții carosabile.

După aproape 12 ore de la producerea incidentului, sâmbătă seara, după orele 22, forțele de intervenție lucrau la degajarea autocisternei din zonă, pentru a repune pe patru roți vehiculul de mare tonaj, după ce o macara specială din Bacău a ajuns la fața locului.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, la orele 23.10, intervenția era în curs de desfășurare. Centrul Infotrafic al IGPR încă nu ridicase, la orele 23.20, alerta de trafic oprit din zona producerii incidentului.

 

Foto: ISU Neamț

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0