Intersecţia E85 cu drumul spre Tămăşeni, protejată cu bandă de decelerare

Intersecţia E85 cu drumul spre Tămăşeni, protejată cu bandă de decelerare

Un tânăr s-a răsturnat cu mașina pe E85, la intrarea în restaurantul Mara
[GALERIE FOTO] [VIDEO] Un camion a distrus o casă, la Traian
Intervenție pe E85 pentru degajarea unei cisterne care transporta 23 de tone de butanol

 

pact E85 DN2 intersesctie TamaseniUnul dintre consilierii locali PACT din Tămăşeni a preluat iniţiativa şi a mers în audienţă la autorităţile statului, pentru a reuşi să transforme intersecţia E85 cu drumul judeţean ce duce spre Tămăşeni într-o zonă sigură, ferită de accidente. După ce demersurile celor de la PACT au dat roade, vegetaţia sălbatică ce împiedica vizibilitatea fiind eliminată, există acum şanse ca Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi să creeze o bandă de stocare (decelerare) în această intersecţie.

Anunţul a fost făcut de unul dintre membrii PACT, Octavian Iosif Pârţac, pe pagina sa de socializare. Acesta a fost în audienţă joi, 28 iulie, la şeful Poliţiei Rutiere Neamţ, comisarul Mihai Mavriş. „Am vrut să aflu care este poziţia Poliţiei Rutiere Neamţ în privinţa numeroaselor accidente ce s-au petrecut în ultima vreme la intersecţia Drumului Judeţean 201C cu Drumul European E85.  Mi s-a prezentat un document, datat 25.07.2016, prin care Poliţia a solicitat administratorului drumului (Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi) să refacă marcajele şi să creeze o bandă de stocare (decelerare) în această intersecţie. În acest document erau descrise şi accidentele care s-au produs în decursul ultimelor săptămâni. Aşadar, «mingea» e acum în terenul DRDP Iaşi”, a anunţat tânărul, care a încercat, prin propriile sale forţe, să ia atitudine şi să rezolve singur problema pericolului producerii de accidente în zonă.

Octavian a luat legătura şi cu reprezentanţii de la Drumuri, iar aceştia i-au comunicat faptul că solicitarea pentru realizarea marcajelor şi înfiinţarea benzii de decelerare se va supune dezbaterii în cel mai scurt timp, adică până la finele săptămânii viitoare.

Primisiuni vin şi din partea autorităţilor locale din comună. „Domnul primar din Tămăşeni m-a înştiinţat că a fost sunat, ieri, de cei de la Iaşi şi că i s-a transmis că porţiunea de drum E85 de la ieşire din Român până la sensul giratoriu de la Casa de Apă urmează să fie reasfaltată, iar la intersecţia cu Tămăşeniul – creată bandă de decelerare, atât de mult aşteptată. Asta până la sfârşitul lunii august! În speranţa că acest lucru se va întâmpla cu adevărat, sperăm ca până atunci să nu mai avem parte de alte evenimente rutiere nefericite!”, a mai precizat tânărul.

Intersecţie periculoasă

În ultimele două luni, în această intersecţie s-au produs mai multe accidente, inclusiv un carambol. Locuitorii din comună au solicitat inclusiv crearea unui sens giratoriu, dar dat fiind faptul că, în intersecţia de la Dedeman, există deja aprobată o astfel de solicitare, sunt şanse minime pentru crearea unui astfel de obiectiv şi spre Tămăşeni. Asta deoarece este vorba de un drum european care, conform reglementărilor în vigoare, nu permite înfiinţarea la fiecare intersecţie de sensuri giratorii. În acelaşi timp, zona dintre Roman şi Traian este cunoscută de autorităţi ca fiind una cu pericol, unde se conduce cu viteză mare, iar riscul producerii de accidente este foarte mare, astfel încât limitatoarele sunt indicate.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!