Internet în fiecare clasă, la Școala „Vasile Alecsandri”

Dimensiune text

Începând din această săptămână, în fiecare sală de clasă din corpul A al Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” există posibilitatea conectării la internet. Internetul nu va fi folosit, însă, pentru navigarea pe reţelele de socializare sau pentru jocurile elevilor, ci pentru realizarea unor lecţii moderne. „Internetul va fi folosit la lecţii, pentru accesarea unor informaţii, a unor prezentări, de către cadrele didactice. Va putea fi folosit în timpul lecţiilor şi de către elevi, cu acordul cadelor didactice, doar pentru activităţile indicate de profesori şi învăţători. Ne dorim să oferim elevilor accesul la un proces de învăţământ modern, care să-i atragă”, a spus profesoara Maria Campău, directorul Școlii „Vasile Alecsandri”.

„În acest moment, acoperim 22 de săli de clasă, pe patru etaje, din corpul A al şcolii. Este vorba de internet de mare viteză, prin cablu. Există posibilitatea utilizării internetului şi în corpurile B şi C, acolo, avem, însă, internet Wi-Fi”, a spus informaticianul Școlii „Vasile Alecsandri”, Ciprian Filip.

Accesul la internet în toate sălile de clasă din şcoală a fost finanţat din bugetul şcolii. Tot din bugetul şcolii va fi montat şi un sistem modern de supraveghere video, care va asigura securitatea elevilor în curtea şcolii.COMENTARII

WORDPRESS: 0