Internet gratuit în parcurile din centrul Romanului

Internet gratuit în parcurile din centrul Romanului

 

În perioada următoare, rețele de acces gratuit la Internet wireless vor fi accesibile romașcanilor în cele trei parcuri din centrul municipiului Roman: cel din zona Muzeului de Artă, cel din fața Primăriei și cel din laterala Casei de Cultură. Conform primarului Lucian Micu, achiziția echipamentelor se va face în curând.

„Am dat în lucru colegilor de la Biroul IT și deja s-a efectuat referatul pentru achiziția de materiale în vederea montării unor aparaturi care să permită o zonă de Wi-Fi în municipiul Roman. Aceste zone – părculețul din fața Primăriei, cel de la Muzeul de Artă și cel din laterala Casei de Cultură – vor putea fi astfel acoperite cu internet wireless. Bineînțeles că vom face și o serie de setări, astfel încât să blocăm excesul de folosire a acestui sistem wireless, pentru a nu se downloada pachete de date foarte mari, ci doar pentru a permite romașcanilor într-un număr cât mai mare să se poată conecta gratuit la internet”, a precizat primarul Lucian Micu.

Acesta a mai afirmat că, anul următor, și alte zone din oraș urmează a beneficia de Internet wireless gratuit, una dintre zonele vizate fiind Parcul municipal și ștrandul din Complexul Sportiv și de Agrement „Moldova”, aceasta fiind una dintre propunerile făcute de romașcani autorităților locale în această vară, pentru îmbunătățirea activității din ștrand.

Orașul Roman stă destul de bine la asigurarea accesului gratuit la Internet, aproape toți agenții economici care desfășoară activități în domeniul alimentației publice oferind în spațiile lor acces la rețele Wi-Fi.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0