Prima paginăEducatieReligie

Întâlnire de suflet sub deviza „Tinerețe în ortodoxie”

Dimensiune text

Sala de festivităţi a Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman a găzduit o întâlnire de suflet sub deviza „Tinereţe în ortodoxie”. La această manifestare au participat 150 de elevi din liceu şi de la Şoala Gimnazială „Mihai Eminescu” şi Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman.

La manifestare au participat, alături de conducerea liceului, şi cadre didactice din cele trei unităţi de învăţământ şi preotul Dragoş Alexandru Munteanu, protopop de Roman. Eleva Larisa Năstase (clasa a XI-a) a împărtăşit celor prezenţi momente din experienţa dobândită anul trecut, în luna septembrie, când a participat la întâlnirea „Tinerilor ortodocşi din întreaga Europă”, eveniment desfăşurat la Cluj, cu participarea tuturor eparhiilor din ţară.

Profesoara Mihaela-Dana Rusu a dat citire unui referat intitulat „Educaţia creştină a tinerilor pentru cultivarea credinţei în viaţa cotidiană şi promovarea valorilor şi identităţii creştin-ortodoxe în societate”, în care a subliniat necesitatea educaţiei moral-religioase în formarea tânărului.

La finalul întâlnirii, protopopul Munteanu a prezentat în faţa audienţei importanţa participării tinerilor la slujbele oficiate în biserică şi la manifestările cultural-religioase.

„Nu se realizează educaţie religioasă prin obligare şi supunere. Drumul tânărului spre libertate este calea prin care îi este posibil să-l întâlnească pe Dumnezeu. Fără El, tânărul nu va ajunge la desăvârşirea sa. Ceremoniile religioase şi astfel de manifestări adună tinerii la un loc, le crează sentimentul unei apartenenţe, îi solidarizează şi îi întăreşte. Sentimentul religios nu mai este o trăire personală, singulară, ci se difuzează înspre ceilalţi”, a spus părintele Munteanu.

La finalul activităţii, elevii au primit produse de patiserie de la fabrica de pâine „Betleem” a Centrului Eparhial din Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0