Întâlnire cu poezia la Cercul Militar

Dimensiune text

Cercul Militar din Roman găzduieşte vineri, 21 martie, la ora 14.00, un eveniment cultural dedicat Zilei Internaţionale a Poeziei. Manifestarea este organizată de Cercul de lectură „Buchiniştii”, coordonat de profesoara Roxana Gârbea, în parteneriat cu Societatea Culturală „Clepsidra” şi Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”.

poezie21cIntitulată „Ex Libris”, activitatea va reuni oameni de cultură, cadre didactice şi elevi care au aşternut pe hârtie, recent sau de-a lungul timpului, gândurile în versuri. „La acest eveniment sunt invitaţi elevi, profesori şi poeţi romaşcani să lectureze lirica din creaţia proprie. Activitatea este un pretext pentru a ne întâlni cu poezia, cu miracolul pe care-l reprezintă poezia, dătătoarea de sens a existării”, a precizat preotul Cornel Paiu, preşedintele Societăţii Culturale „Clepsidra”.

Cercul de lectură „Buchiniştii” este format din elevi de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, Liceul Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec Ştefănescu” şi Liceul Teologic „Romano-Catolic Francisc de Assisi din Roman.

Întâlnirea este concepută ca un concurs, o întrecere amicală, în care juriul, format din elevi şi profesori, va acorda premii simbolice: Marele Premiu (Cupa Turnirului), Premiul I (Cupa de Aur), Premiul II (Cupa de argint) şi Premiul III (Cupa de bronz).


COMENTARII

WORDPRESS: 0