HomeRoman

Instituții în miniatură pentru copii

Luni, începând cu ora 10.30, Asociația „Exploratori pentru Viitor” și Primăria Roman au organizat, cu ocazia Zilelor Municipiului, o nouă ediție a „Orășelului copiilor” – proiect care își propune să formeze și să dezvolte, în rândul celor mici, atitudini sociale și civice față de instituțiile și stilul de viață al orașului în care aceștia locuiesc.

 

 

Sute de copii de la școlile din oraș au participat la această activitate care, la Roman, se află deja la a șasea ediție. „Copiii sunt foarte veseli, foarte plăcuți, au o energie debordantă. Iată de ce, poate, cadrele didactice îmbătrânesc mai greu: pentru că au parte de energie pozitivă de la copii. Ne bucură că e o zi frumoasă, activitatea este dedicată copiilor, pot învăța de aici ce se întâmplă în cadrul unor instituții dintr-o comunitate”, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Printre activitățile recreative din cadrul „Orășelului copiilor” s-au numărat Serviciul de Pașapoarte, Spitalul, Librăria, Școala, Primăria, Clubul Alpin de Cățărători, Biserica, Clubul de Facepainting, Piața, Filarmonica, Institutul Meteo, Banca, Târgul de Meșteșuguri, Salubritatea, Pompierii, Jandarmii, Poliția, Poliția Locală, Teatrul de păpuși, dar și alte instituții și obiective care funcționează în municipiu.

orasel2„Mă bucur foarte mult că suntem la a șasea ediție a Orășelului. Ca o noutate, anul acesta am amenajat și o «Stradă a Binelui», pentru că toți avem nevoie de mai mult bine în societate. În plus, o firmă a adus o mașină pentru a fi «tocată» de pompierii de la SMURD, pentru ca elevii să poată vedea ce se întâmplă în viața reală în cazul unui accident. Mulțumesc Primăriei municipiului Roman și celor 85 de voluntari din Vatra Dornei, Suceava, Piatra Neamț și Onești care vin în fiecare an și ne ajută cu organizarea”, a precizat Sergiu Macovei, pastor al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și unul dintre organizatori.

Copiii au primit pașapoarte pentru vizitarea instituțiilor din Orășel și, în funcție de cunoștințele acumulate și de atitudinea socială pe care au avut-o, participanții au primit puncte ce au putut fi convertite în bani virtuali, la Banca Orășelului. Cu banii virtuali au putut plăti „intrarea” la diferite activități distractive, cum ar fi să se dea cu tiroliana.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • CRISAN 11 ani ago

    Felicitari organizatorilor!!!!Imi pare rau ca nu am putut participa