Instalațiile termice din școli, la verificat

Instalațiile termice din școli, la verificat

Dimensiune text

 

 

Noul an școlar determină autoritățile locale să dea zor cu lucrările care ar trebui să le ofere elevilor și cadrelor didactice condiții optime. Dacă din punct de vedere al lucrărilor de igienizare, fiecare unitate de învățământ se gospodărește singură, de intervențiile la instalațiile termice se ocupă Primăria Roman. În conferința de presă săptămânală, primarul Lucian Micu spune că în ultima săptămână de vacanță se vor lua toate măsurile pentru ca centralele termice să fie funcționale pentru anotimpul rece.

„Am programat pentru perioada 3 – 7 septembrie activitățile de înlocuire a unor instalații termice la unitățile de învățământ care au aceste probleme, de pe raza municipiului Roman. În această săptămână vom remedia toate aceste aspecte, urmând ca, în urma unei noi ședințe cu directorii unităților de învățământ, să dispunem ca la începutul lunii octombrie deja să se facă primele teste la rețeaua de încălzire și, dacă apar probleme, să le remediem din timp. O singură excepție o va face Școala «Calistrat Hogaș», în care vom interveni pentru schimbarea tuturor caloriferelor, care sunt colmatate, iar acest proces se va întinde pe durata mai multor săptămâni. Vom lucra în afara orelor de curs, astfel încât, până la venirea sezonului rece, toate clasele de la Școala «Calistrat Hogaș» să aibă parte de radiatoare noi, care au o eficiență termică mult mai mare”, a declarat primarul Lucian Micu.

Pe lângă intervențiile la rețeaua de termie din școli, până la finele vacanței de vară vor fi modernizate aleile și platformele de acces în școlile și liceele din oraș, cu mențiunea, făcută de conducerea Primăriei, că anul următor se va interveni pentru refacerea terenurilor de sport.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0