Prima paginăSocialEducatie

Inspectorii şcolari „răscolesc” două şcoli din Roman

Dimensiune text

Școala de Artă „Sergiu Celibidache” şi Liceul Tehnologic „Vasile Sav” vor face obiectul unei „brigăzi” a Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ.

Două şcoli din Roman, Școala de Artă „Sergiu Celibidache” şi Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, vor face obiectul unei verificări amănunţite a Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamţ. Inspecţia frontală – sau „brigada”, cum este numită în limbajul uzual de oamenii şcolii – va începe marţi, 20 ianuarie, fiind precedată de o perioadă de preinspecţie, care începe marţi, 13 ianuarie. Dascălii din cele două şcoli au la dispoziţie o săptămână pentru a-şi pune, eventual, la punct, pe ultima sută de metri, documentele care urmează a fi verificate sau activităţile ce vor fi urmărite de inspectorii de specialitate.

Conform regulamentelor în vigoare, inspecţia frontală verifică toate aspectele activităţii desfăşurate într-o unitate de învăţământ, oferind, la final, o radiografie completă a acesteia. Sunt verificate managementul şcolar şi al asigurării calităţii, dezvoltarea instituţională, eficienţa atragerii şi folosirii resurselor, atât a celor umane, cât şi a celor financiare, modul de aplicare a curriculumului naţional, activitatea personalului didactic, nivelul performanţelor realizate de elevi în învăţare, raportat la standardele educaţionale naţionale, modul în care unitatea de învăţământ sprijină dezvoltarea personală a elevilor şi motivaţia acestora în învăţare, respectarea pricipiilor educaţiei incluzive şi asigurarea egalităţii de şanse, relaţiile unităţii de învăţământ cu părinţii şi comunitatea locală şi atitudinea elevilor faţă de educaţia pe care le-o furnizează unitatea de învăţământ. Vor fi verificate toate documentele şi, de asemenea, fiecare profesor şi învăţător din şcoală va fi asistat la ore.

„Inspecţia nu este urmare a vreunei reclamaţii sau situaţii neobişnuite apărute în aceste unităţi de învăţământ. Fiecărei şcoli îi vine rândul la o asemenea verificare amănunţită cam o dată la zece ani”, a spus inspectorul şcolar general adjunct Elena Laiu.

Aceasta este cea de-a treia inspecţie frontală a Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ în şcoli din zona Romanului, din ultimele luni. În cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2013 – 2014 au fost evaluate Școlile „Mihai Eminescu” şi „Vasile Alecsandri”, iar în primul semestru al acestui an şcolar brigada a fost deja la cele două licee teologice din Roman şi la Colegiul Tehnic „Miron Costin”. Este foarte posibil ca şi viitoarea inspecţie frontală să vizeze tot şcoli din zona Romanului, aflate în programarea inspectoratului şcolar pentru anul şcolar 2014 – 2015.COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • Carmen 6 ani

  Scoala de arta ” Sergiu Celibidache ” are multe nereguli de 10 ani….Sa traiasca Popa Ecaterina, sprijinita politic….si nu numai….

  • Matei Elena 6 ani

   Pisica blanda zgarie rau. E mult mai deosebit domnul Vanzariuc. Pe partea de arta scoala merge extraordinar, profesori deosebiti si cu har, elevi olimpici si nu numai. Premiile lor sunt dovada vie. La partea de invatamant a doamnei Popa se vede imaginea clasica a ministerului invatamantului. Foaie verde schimb ministrul. Intre partea de arta si partea de invatamant e diferenta de la cer la pamant.

  • Mariana 6 ani

   In primul rand Scoala de arta nu exista de 10 ani. Scoala Sergiu Celibidache ca entitate exista de 3-4 ani, iar de atunci primeaza in rezultate. Daca faceti analogie la fosta scoala nr.7, poate aveti dreptate. Dar acum, din fosta scoala nr.7 a ramas doar umbra si imaginea neagra ponegrita in timp. Cei ce au copiii acolo pot confirma asta. Aceeasi imagine a ocupat-o si la evaluarea ministerului din cauza fostei scoli 7. Este o alta Marie cu alta palarie. Felicitari domnilor profesori, in special celor de instrumente.

 • ioan 6 ani

  Au cam terminat proviziile de sarbatori si vin sa se alimenteze. Nu vor cere cumva cheta de la parinti pentru sustinerea comisiei? Chiar prezinta curiozitate acest subiect. Nu se fac cumva sedinte cu parintii inainte de comisie pentru asta? Nu de alta, dar cheta a devenit un sport foarte frecventat in sistemul de invatamant romascan. Intrebati orice persoana din conducere sau dascalii gradinitelor, scolilor si liceelor despre asta si o sa vedeti ca se jura pe ochii lor ca nu exista aceasta cheta sau fond al clasei. Culmea este ca sunt parinti care sustin aceste proiecte. Unde am ajuns cu demnitatea nostra. RUSINE si poate in momentul cand mai cereti bani pentru activitati sa va ganditi foarte serios ca in orice clipa a vietii va poate bate DNA-ul la usa. Meditati bine si ocupativa doar de activitatea didactica pentru care va plateste statul.