Prima paginăSocial

Însemne oficiale distruse de un boschetar

Dimensiune text

O persoană fără adăpost a distrus trei steaguri arborate la sediul postului de poliție din Bîra.

 

 

La data de 31 martie, orele 7.50, un lucrător din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Roman a sesizat șeful secției despre faptul că, în noaptea de 30 spre 31 martie, persoane necunoscute au pătruns în curtea postului de poliție din Bîra  unde au distrus un geam de la ușa de acces în post, precum și trei steaguri arborate pe clădirea instituției.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în noaptea respectivă, după orele 0.30, Ioan B., în vîrstă de 47 ani, din comuna Bahna, persoană fără adăpost și cunoscută cu afecțiuni psihice, pe fondul consumului de alcool, a plecat de la sediul fostului CAP Bîra, loc unde și-a improvizat un adăpost, și s-a deplasat în zona centrală a localității.
Ajuns în zona stației mobile PECO, a avut o altercație cu numitul Constantin C., operator la această stație, după care s-a deplasat către primăria din localitate și a pătruns în curtea postului de poliție Bîra, aflat în apropiere. Folosind o bîtă din lemn, a spart geamul de la ușa de acces în post, după care a rupt și smuls din suportul metalic fixat pe peretele clădirii cele trei steaguri, drapelul României, steagul UE și steagul NATO, sfîșiindu-le pînza și aruncîndu-le pe alee”, a afirmat inspector Cătălina Bădeanu, purtător de cuvînt al Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

În cauză a fost întocmit dosar penal, Ioan B. fiind cercetat în stare de libertate  sub aspectul săvîrșirii infracțiunilor de distrugere și ofensă adusă unor însemne. Totodată, autorul a fost internat într-o unitate medicală de specialitate.

COMENTARII

WORDPRESS: 0